Τηρεί τα μέτρα πρόληψης σαν Ευαγγέλιο το πλήρωμα του «Εξπρές Σκιάθος»

0
22
EXPRESS SKIATHOS

Ο κυβερνήτης του πλοίου μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη διαχείριση της κατάστασης

Πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και περιορισμού μετάδοσης του νέου κορονοϊου εφαρμόζει το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος». Ο κυβερνήτης του πλοίου, Αθανάσιος Κομπογιάννης, λέει ότι τα μέτρα εφαρμόζονται πριν ακόμη η επιδημία αρχίσει να εξαπλώνεται.

«Προμηθευτήκαμε από την εταιρεία κατάλληλες στολές, μάσκες, γάντια θερμόμετρα, ενώ οι κανόνες ατομικής υγιεινής τηρούνται σχολαστικά και παράλληλα γίνονται συνεχώς απολυμάνσεις χώρων», ενημερώνει.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και της εταιρείας αποτελούν «Ευαγγέλιο» για τους εργαζόμενους. Οι εντολές που έχει ο κυβερνήτες και το πλήρωμα είναι ρητές και πρέπει να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για τη διαχείριση ενός περιστατικού και την απομόνωσή του σε καμπίνα με τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων. Στους χώρους ενδιαίτησης το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με γάντια και μάσκες.

«Εάν υπάρξει ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να γίνει αμέσως δήλωση μεταφοράς στο νοσοκομείο, είτε αν αυτό αφορά σε επιβάτη είτε σε εργαζόμενο. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να υπάρξει κινητοποίηση. Δεν είχαμε ούτε επιβάτες από χώρες με μεγάλη διασπορά του κορονοϊού για να ειδοποιήσουμε την εταιρεία. Δεν είχαμε όχι μόνο ύποπτο κρούσμα αλλά ούτε απλή ίωση», αναφέρει, προσθέτοντας «πηγαίνουμε καλά».

Από την πλευρά του το προσωπικό προχωρεί σε απολύμανση των χώρων του πλοίου ανά τακτά διαστήματα. «Κατά τη διάρκεια των δρομολογίων καθαρίζουμε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες του σαλονιού, των μπαρ παντού. Όταν τελειώνει αυτό, απολυμαίνουμε συνεχώς όλους τους χώρους», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. στέλνει συνεχώς οδηγίες στο πλήρωμα του «Εξπρές Σκιάθος» όπως και σε όλα τα πλοία ανάλογα με τα διάφορα στάδια της διαχείρισης της κατάστασης.

Οσον αφορά στην επιβατική κίνηση, η επιδημία του ιού δεν έχει φέρει καμία διαφορά. «Είμαστε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Δεν έχουμε ούτε μείωση ούτε αύξηση. Βέβαια το επόμενο διάστημα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εικόνα και παρακολουθούμε την κατάσταση. Ελπίζουμε να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις και να ελεγχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να υπάρξουν μεγάλες απώλειες. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι εφιαλτική», προσθέτει.

Taxydromos.gr ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ