Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

0
24
Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Ο καιρός σε αρκετά σημεία της χώρας θυμίζει φθινόπωρο, με μπόρες, ανέμους και χαλάζι. 10.000 κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ από τους δυνατούς ανέμους δένδρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της ισχυρής βροχόπτωσης η πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις για πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη.

Στο Αμύνταιο Φλώρινας έπεσε χαλάζι που έμοιαζε με μεγάλα φουντούκια.

Στην Ηράκλεια Σερρών πλημμύρισαν δρόμοι ενώ στη Λάρισα το χαλάζι προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.

Φθινοπωρινή έφοδος με ισχυρές βροχές

Η κακοκαιρία όμως θα έχει και δεύτερο μέρος με πιο επικίνδυνη μέρα για ακραία φαινόμενα την Παρασκευή

«Την Παρασκευή μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην Ήπειρο στη Θεσσαλία σε περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ λιγότερο θα επηρεαστεί η νότια χώρα» επισήμανε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Παρότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού η καιρική αστάθεια θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Καθημερινές βροχές

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για φθινοπωρινή «έφοδο» με βροχές και καταιγίδες που «θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας».

«Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αρκετές ηπειρωτικές περιοχές δείχνουν να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχών ή καταιγίδων, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια μάλιστα της Παρασκευής θα ενταθούν και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και αρκετά προβλήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή