Τον «ψέκασαν» με πυροσβεστήρα

0
24
Τον «ψέκασαν» με πυροσβεστήρα

Μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Audi, που κινούνταν το βράδυ της Τετάρτης στον Διόνυσο και έκανε κατοπτεύσεις σπιτιών, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών από αστυνομικούς και πολίτη στον Διόνυσο.

Στο συγκεκριμένο όχημα επέβαιναν τρία-τέσσερα άτομα, ενώ ο οδηγός επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξε. Αίσθηση προκαλεί ότι πολίτης που αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες προσπάθησε να τους καταδιώξει και αυτός, με αποτέλεσμα αρχικά να απειληθεί με όπλο και στη συνέχεια να «ψεκαστεί» με πυροσβεστήρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η συμμορία προσπάθησε να μπει σε σπίτι στον Διόνυσο, σπάζοντας την εξώπορτα. Επειδή, όμως, δεν κατέστη εφικτή η είσοδός τους από την κύρια είσοδο, έσπασαν το παντζούρι της μπαλκονόπορτας, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρουν να εισβάλουν στο εσωτερικό της οικίας.

Οι ίδιοι διαρρήκτες φαίνεται ότι λίγο νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να «ανοίξουν» και άλλα δύο σπίτια στην ίδια περιοχή. Τελικά το όχημα διέφυγε από τη λεωφόρο Διονύσου με κατεύθυνση προς Κηφισιά, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν κατά τη διαφυγή τους και προσπάθησαν να τους καταδιώξουν. Τότε ο οδηγός του Audi προσπάθησε να εμβολίσει τους αστυνομικούς. Μία μηχανή έπεσε στην άσφαλτο για να αποφύγει τη σύγκρουση, ενώ η άλλη κατάφερε να ακολουθήσει τους δράστες μέχρι τη λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου και έχασε την οπτική επαφή με το αυτοκίνητο.

Νωρίτερα οι δράστες είχαν γίνει αντιληπτοί από ιδιοκτήτη σπιτιού, ο οποίος ειδοποίησε το γιο του για το συμβάν. Όταν ο τελευταίος έφτασε στο σπίτι, οι δράστες έβγαιναν από το εσωτερικό του σπιτιού και έμπαιναν στο μαύρο όχημα. Όταν τους πλησίασε, εκείνοι έβγαλαν όπλο και τον απείλησαν. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Ο πολίτης τους ακολούθησε και τότε οι διαρρήκτες άρχισαν να τον «ψεκάζουν» με πυροσβεστήρα, τον οποίο άφησαν στην οδό Κυζίκου. Μάλιστα, μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κανένας από τους τέσσερις αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δράστες έχουν «έδρα» τη δυτική Αττική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή