Τουρίστες αρνούνται την καραντίνα ~ Συναγερμός στις Βόρειες Σποράδες

0
20

Καθημερινά τα παρατράγουδα σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο – Ιταλοί διέμεναν σε πανσιόν, που ήταν ανοιχτή παράτυπα – Απετράπη τελευταία στιγμή το αγκυροβόλημα ιστιοφόρου στο Λουτράκι

Κορονοϊοσυναγερμός στις Β. Σποράδες. Απόβαση Ιταλών, Βρετανών, Γάλλων και Γερμανών έχει προκαλέσει βέρτιγκο στις αρχές και στους κατοίκους, καθώς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού νιώθουν ότι απειλείται ευθέως η προσωπική τους, αλλά και η δημόσια υγεία. Στη Σκιάθο, την Αλόννησο και τη Σκόπελο τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσονται τραγελαφικές σκηνές, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Δήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι μαζί με απλούς κατοίκους σε ρόλο ντετέκτιβ ψάχνουν σε καλντερίμια, παραλίες και σοκάκια «επισκέπτες του κορονοϊού» όπως τους χαρακτηρίζουν, αφού η άφιξή τους στα νησιά συμπίπτει καθαρά με το διάστημα που ξεκίνησε η κλιμάκωση της πανδημίας στην Ευρώπη.

Το ευτύχημα είναι ότι από σήμερα με βάση την απόφαση της κυβέρνησης πλέον για τα νησιά μπορούν να ταξιδεύουν μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα εγγράφως να αποδεικνύουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι και έτσι εκ των πραγμάτων «κλείνουν» οι πόρτες σ’ όσους εκτίμησαν ότι ενδεχομένως μπορούν να αποφύγουν περιορισμούς και καραντίνες σε εξοχικά ή μέσω… διακοπών.

Κυνηγητό Ιταλών που δεν ήθελαν να μπουν σε καραντίνα

Στη Σκιάθο επί δύο μέρες ο δήμαρχος του νησιού Θ. Τζούμας μαζί με την Αστυνομία έχει στο κατόπι δύο επιχειρηματίες από την Ιταλία, οι οποίοι… εν μέσω κορονοϊού ισχυρίστηκαν πως μετέβησαν στο νησί γιατί αναζητούν επαγγελματική στέγη να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους την τουριστική περίοδο.

Στις συστάσεις της δημοτικής αρχής να τεθούν σε καραντίνα, όπως προβλέπει ο νόμος, οι Ιταλοί αρνήθηκαν και συνέχισαν να κυκλοφορούν στο νησί αμέριμνοι και χαλαροί σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να επιστρατευθεί η Αστυνομία. Ανδρες του ΑΤ Σκιάθου τούς αναζήτησαν και όταν τους εντόπισαν, δοκίμασαν όλοι μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη.

Οι δύο Ιταλοί διέμεναν σε πανσιόν του νησιού, η οποία ήταν εν λειτουργία παρά την απαγόρευση που ισχύει για τα καταλύματα! Παρά τις οδηγίες της Αστυνομίας οι δύο Ιταλοί αρνήθηκαν και πάλι να αποχωρήσουν. Ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται εδώ και 10 ημέρες στην Ελλάδα και ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα! «Υπάρχουν κενά στον νόμο και δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Τζούμας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απευθύνοντας έκκληση ώστε να βρεθεί το πλαίσιο που θα θωρακίσει νησιά όπως η Σκιάθος που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκέψεων αλλοδαπών, δεν υπάρχει όμως η αντίστοιχη υποδομή για να ελεγχθούν.

Ιστιοφόρο ήθελε να αγκυροβολήσει στο Λουτράκι

Στη Σκόπελο την περασμένη Τετάρτη δημοτική αρχή και τοπικό συμβούλιο Γλώσσας έτρεχαν πανικόβλητοι στο λιμάνι προκειμένου να απαγορεύσουν να αγκυροβολήσει ιστιοφόρο που μετέφερε τουρίστες από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία που κάνουν διακοπές στο Αιγαίο, όπως είπαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του σκάφους ισχυρίστηκαν ότι αγνοούσαν τα μέτρα και τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω κορονοϊού, το σκάφος απομακρύνθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα με το ιστιοφόρο να βάζει πλώρη… ποιος ξέρει για ποιο νησί…

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Εχουν συμμορφωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι του νησιού, ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και έχουμε επισκέπτες που έρχονται από χώρες του εξωτερικού νομίζοντας ότι εδώ μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι», σχολίασε σκωπτικά ο δήμαρχος της Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

Οι Βρετανοί δηλώνουν άγνοια

Στην Αλόννησο ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης μαζί με τους συνεργάτες του αναγκάστηκαν να κατέβουν στο λιμάνι για να μοιράσουν ειδικό ενημερωτικό έντυπο μεταφρασμένο σε ιταλικά, αγγλικά και γερμανικά με οδηγίες του ΕΟΔΥ για την υποχρεωτική καραντίνα. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, Βρετανοί που βρίσκονται στο νησί γιατί έχουν εξοχικά στην Αλόννησο δήλωναν ανενημέρωτοι για τον κορονοϊό, ενώ δείγματα συμμόρφωσης έδειξαν άμεσα Ιταλοί και ορισμένοι Γερμανοί που αυτή την περίοδο επισκέπτονται το νησί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ