Τούρκοι τουρίστες στα νησιά των Σποράδων

0
17
Tourismos

Το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, φιγουράρει ανάμεσα στις περιοχές, που αναμένεται να επισκεφτούν τον ερχόμενο μήνα Τούρκοι τουρίστες, κατά το εννιάμερο του μπαϊραμιού, το οποίο ξεκινά στις 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένονται δεκάδες αφίξεις για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Πάτμο, Σύμη, Πάρο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Σκιάθο, ωστόσο οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν ακόμη την έγκριση από την Ελλάδα της εφαρμογής της ολιγοήμερης θεώρησης, μιας ειδικής βίζας που παραχωρείται εκτός Σένγκεν για ορισμένα ελληνικά νησιά.

Επαγγελματίες της Σκιάθου ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στο νησί έρχονται επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης, τουρίστες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, οι οποίοι ταξιδεύουν είτε αεροπορικώς, είτε με σκάφη. Οι Τούρκοι επισκέπτες κάνουν διακοπές πέντε αστέρων σε πολύ μεγάλο ποσοστό και επιλέγουν καταλύματα ανάλογων προδιαγραφών για τη διαμονή τους. Αφίξεις μέχρι στιγμής σημειώνονται και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου.

Ενας ακόμη λόγος που καθιστά δημοφιλείς τις Βόρειες Σποράδες στους Τούρκους είναι ο ιστιοπλοϊκός τουρισμός και γενικότερα οι δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες που είχαν διοργανωθεί παλαιότερα κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκοπέλου με Ομιλο της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το λιμάνι του νησιού είχε κατακλυστεί από σκάφη με τουρκική σημαία για τους αγώνες, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία στη διάρκεια της παραμονής τους. «Εκείνη τη χρονιά υπήρχε μαζική προσέλευση, αλλά στο μεταξύ έρχονται μεμονωμένα και επιλέγουν ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών» είπε. ΓΛ. ΥΔΡ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ