Το ντέρμπι της Τούμπας δεν έγινε ποτέ

0
15
Paok Olumpiakos

Το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, δεν έγινε ποτέ.

Αφορμή γι΄ αυτό στάθηκε ο τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, από ρολό χαρτιού που «προσγειώθηκε» στο πρόσωπό του.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, αφού εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα, στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε και ο διαιτητής Αρετόπουλος, ο οποίος μετά από 2.5 και πλέον ώρες από την προκαθορισμένη της έναρξης του αγώνα (19:30), αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του.

Για το τι θα γίνει στο εξής θα αποφασίσουν τα αρμόδια αθλητικά όργανα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κινδυνεύει με βαριά καμπάνα, που περιλαμβάνει αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας του και βαρύτατο πρόστιμο.

Το ιστορικό της αναβολής

Με το που μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο για να γίνει η παρουσίασή τους, ένα ρολό χαρτί ταμειακής μηχανής βρήκε στο πρόσωπο τον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Αμέσως σήμανε συναγερμός στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ο Μιραλάς προέβη σε μία άσεμνη χειρονομία που ξεσήκωσε την κερκίδα.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτά διαβουλεύσεων, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να μπουν στ΄ αποδυτήρια, ενώ ακολούθησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Αρετόπουλος με τους συνεργάτες του.

Ενώ αρχικά φάνηκε ότι το ματς θα καθυστερούσε για λίγα λεπτά, οι Πειραιώτες γνωστοποίησαν εξ αρχής τις προθέσεις τους, με τον Σάββα Θεοδωρίδη να δηλώσει on camera ότι εφόσον έχει τραυματιστεί ο Γκαρθία, ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο ματς.

Μετά από περίπου 20 λεπτά ο προπονητής του Ολυμπιακού εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα, σε ένα περιστατικό που θυμίζει πάρα πολύ αυτό που έγινε τον περασμένο Μάιο στο Απόστολος Νικολαΐδης, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς.

Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, είχε δεχτεί ένα κουτάκι στο κεφάλι από την εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Το ματς διακόπηκε εις βάρος των «πρασίνων» και στη συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, ενώ «μηδενίστηκε» στο συγκεκριμένο ματς.

Κάποια στιγμή, περίπου μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του ντέρμπι, οι φροντιστές του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο της ομάδας και μάζεψαν όλα τα πράγματα, επιστρέφοντας με αυτά στ΄ αποδυτήρια.

Οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν από τον διαιτητή για τις εξελίξεις, με τον Αρετόπουλο να ενημερώνεται στη συνέχεια από τον γιατρό του αγώνα για την κατάσταση της υγείας του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Όσκαρ Γκαρθία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. Αυτό ήταν κάτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός, μετά τη γνωμάτευση του γιατρού της αναμέτρησης, ο οποίος εξέτασε τον Ισπανό τεχνικό περίπου 20 λεπτά μετά τον τραυματισμό του από το ρολό χαρτιού λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι.

Περίπου στις 21:00 έγινε γνωστή και η γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα που εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρθία. Σύμφωνα με αυτή ο Ισπανός τεχνικός είχε μία «εσωτερική αμυχή στο χείλος του».

Το γήπεδο της Τούμπας είχε σχεδόν αδειάσει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συγκρούονται έξω από το γήπεδο με δυνάμεις της αστυνομίας. Έπεσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα διανυκτερεύσει στο «Διαβαλκανικό Κέντρο» της Θεσσαλονίκης και θα πάρει εξιτήριο αύριο.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ