«Το υπουργείο εγκαταλείπει στην τύχη τους τούς μαθητές της Σκιάθου και της Σκοπέλου»

0
27
Xristos Mpokoros

Ερώτηση κατέθεσε για πολλοστή φορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ασκώντας κριτική για τις συνεχείς ελλείψεις εκπαιδευτικών στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Ο Χρήστος Μπουκώρος με την ερώτησή του ζητά να ενημερωθεί άμεσα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ συγχρόνως τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές του δημοτικού να μην έχουν μπει καν στις αίθουσες για μάθημα.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Χωρίς εκπαιδευτικούς εξακολουθούν να παραμένουν τα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Έχω επανειλημμένως επισημάνει το ζήτημα με συνεχείς ερωτήσεις, τονίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου από τους τρεις δασκάλους που υπήρχαν στο σχολείο, αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις δύο, ο Διευθυντής και μια δασκάλα. Ο τρίτος δάσκαλος που είχε τοποθετηθεί έκανε ανάκληση της απόσπασής του. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένα Δημοτικό Σχολείο μόνο με δύο δασκάλους.

Απόρροια της έλλειψης εκπαιδευτικών είναι να συμπτύσσονται τα τμήματα και να απαριθμούν περισσότερα από 40 παιδιά, κατά παράβαση του κανονισμού του υπουργείου που επιτάσσει ότι σε κάθε τμήμα ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 25. Επιπλέον, το ζήτημα του νηπιαγωγείου εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς εκκρεμεί η τοποθέτηση νηπιαγωγού, με τα νήπια να μην έχουν παρακολουθήσει ούτε μια ώρα μαθήματος. Επίσης, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου δεν έχουν κατορθώσει να μπουν ακόμη στην αίθουσα, λόγω της μη τοποθέτησης δασκάλου. Πραγματικά, είναι απορροίας άξιο, για το πότε επιτέλους θα αρχίσουν το μάθημα όλοι αυτοί οι μαθητές.

Τέλος, σε απόγνωση βρίσκονται οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα πολυάριθμα εκπαιδευτικά κενά και να σταθούν στο πλευρό των μαθητών τους, που για μια ακόμη φορά βλέπουν την πολιτεία να αδιαφορεί για τους ίδιους και το μέλλον τους.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα νησιά των Βορείων Σποράδων;
  2. Πότε επιτέλους προτίθεται το υπουργείο να τοποθετήσει εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Σκιάθου και της Σκοπέλου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.
taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ