Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

0
14
Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα Social Media Bots

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι η λειτουργία των social media bots ήταν εκείνη που ενίσχυσε τον ντόρο γύρω από το Gamestop. Είναι προφανές ότι ο… διαδικτυακός θόρυβος έχει πολλές φορές ενδιαφέρουσες οικονομικές συνέπειες.

Δεν μπορεί να γίνει υπολογισμός του οικονομικού αντικτύπου από τη λειτουργία των social media bots και όλου του hype που δημιούργησαν οι αναφορές στις μετοχές του Gamestop, αλλά αυτό που σημειώνουν οι ειδικοί είναι ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Από τις 28 Ιανουαρίου 2021 έως και την 18η Φεβρουαρίου 2021 πολλες διαδικτυακές αναφορές στο φαινόμενο Gamestop έμοιαζαν να έχουν παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη και όχι από ανθρώπους. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι δεν ήταν μικρός ο αριθμός των bots που έλαβαν μέρος σε αυτή την καμπάνια υπερ της ανόδου της αξίας της μετοχής της αλυσίδας Gamestop.

Είναι προφανές ότι αυτό το γεγονός, εγείρει αρκετά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεαστεί η χρηματιστηριακή πραγματικότητα από τον εικονικό κόσμο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ