Σχεδόν το 30% των ανθρώπων επαναλαμβάνουν τις αναζητήσεις τους στο Google, είτε βελτιώνοντας είτε επεκτείνοντας ερωτήματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από τη SEMRush, μια εταιρεία λογισμικού διαδικτυακού μάρκετινγκ.
Η SEMRush συνέλεξε δεδομένα από 20.000 ανώνυμους χρήστες που έκαναν 455.368 μοναδικές αναζητήσεις. Στη συνέχεια εξέτασε πόσος χρόνος τους πήρε για να κάνουν μια επόμενη ενέργεια. Για πάνω από το 70% των χρηστών, χρειάστηκαν λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα για να κάνουν ένα δεύτερο κλικ, που σημαίνει ότι πιθανότατα βρήκαν τον ιστότοπο ή την απάντηση που αναζητούσαν. Σχεδόν το 30% των χρηστών βελτίωναν, επαναλάμβαναν ή επέκτειναν τις αναζητήσεις τους με κάποιο τρόπο, γεγονός που υποδηλώνει ότι για ορισμένους, οι απαντήσεις δεν ήταν αποτελεσματικές.
Το 30% προέρχεται από το 9,7% των χρηστών που συμμετείχαν σε ένα “Κλικ Google”, που σημαίνει ότι έκαναν κλικ σε εικόνες ή κάτι άλλο αφού έκαναν ένα ερώτημα. Για αυτούς τους ανθρώπους, μπορεί να έχουν βρει πραγματικά αυτό που έψαχναν. Ένα άλλο 17,9% των χρηστών έκανε τροποποιήσεις στη “Λέξη-κλειδί Google” ή τροποποίηση του αρχικού τους ερωτήματος. Αυτό ανέρχεται συνολικά στο 27,6%, το οποίο στη συνέχεια στρογγυλοποιήθηκε από το SEMRush.
Οι αλλαγές λέξεων-κλειδιών συμβαίνουν συχνότερα σε κινητά, σε ποσοστό 29,3% έναντι 17,9% σε επιτραπέζιους υπολογιστές, σύμφωνα με την SEMRush. Υποδηλώνει ότι τα άτομα που χρειάζονται γρήγορες πληροφορίες μπορεί να αναζητούν απαντήσεις στο Google αντί να κάνουν κλικ σε έναν ιστότοπο. Δεδομένου ότι η μελέτη δεν εξέτασε τους χρήστες σχετικά με την εμπειρία τους, είναι αδύνατο να αναφέρει ακριβώς γιατί κάποιος από κινητά επαναλαμβάνει ή βελτιώνει συχνότερα τις αναζητήσεις του.
Σε επιτραπέζιους υπολογιστές, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 25,6% των αποτελεσμάτων ήταν “μηδενικά κλικ”. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο δεν έκανε κλικ σε έναν σύνδεσμο αφού έκανε ένα ερώτημα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι βελτίωσαν την αναζήτησή τους ή ότι βρήκαν την απάντηση που αναζητούσαν χωρίς να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο.