Το Facebook αδειάζει την μπαταρία των κινητών

0
12

Ο πρώην υπάλληλος του Facebook, George Hayward, αποκάλυψε ότι το Facebook μπορεί να αδειάσει την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες.

Όπως αναφέρει η The New York Post, υπάρχει στην πραγματικότητα ένα όνομα για αυτό που κάνει το Facebook, ονομάζεται “αρνητικό τεστ” και επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να εξαντλούν κρυφά την μπαταρία στο τηλέφωνο κάποιου για να δοκιμάσουν λειτουργίες σε μία εφαρμογή.

Ο Hayward απολύθηκε από την Meta επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αρνητικό τεστ. “Είπα στη μάνατζερ, “Αυτό μπορεί να βλάψει κάποιον” και είπε βλάπτοντας μερικούς μπορούμε να βοηθήσουμε τις μεγαλύτερες μάζες. Κάθε επιστήμονας δεδομένων που αξίζει το αλάτι του θα ξέρει, μην πληγώνεις ανθρώπους”, είπε στην Post. Ο 33χρονος εργαζόταν για την εφαρμογή Facebook Messenger της Meta, η οποία παρέχει μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μεταξύ των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στη Meta, η εταιρεία παρέδωσε στον Χέιγουορντ ένα εσωτερικό έγγραφο εκπαίδευσης με τίτλο «Πώς να εκτελέσετε προσεκτικά αρνητικά τεστ». Το έγγραφο περιλάμβανε παραδείγματα για τον τρόπο εκτέλεσης τέτοιων δοκιμών. Αφού διάβασε το έγγραφο, ο Χέιγουορντ είπε ότι του φάνηκε ότι το Facebook είχε χρησιμοποιήσει αρνητικά τεστ στο παρελθόν. Πρόσθεσε: «Δεν έχω ξαναδεί πιο φρικτό έγγραφο στην καριέρα μου».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ