Το Twitter θα σας ενημερώνει εάν οι αναρτήσεις σας έχουν περιοριστεί κρυφά

0
1
Το Twitter θα σας ενημερώνει εάν οι αναρτήσεις σας έχουν περιοριστεί κρυφά

To Twitter εργάζεται σε μια ενημέρωση που θα δείχνει την “πραγματική κατάσταση του λογαριασμού σας”, ώστε να γνωρίζετε εάν ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί. Επιπλέον, θα λαμβάνετε πληροφορίες που εξηγούν γιατί ο λογαριασμός σας έχει περιοριστεί και πώς μπορείτε να υποβάλετε ένσταση κατά της απαγόρευσης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Elon Musk.

Τώρα, ο Musk δεν εξήγησε τι σημαίνει να είσαι “shadowbanned” στην πλατφόρμα. Ωστόσο, σε ένα νήμα στο Twitter, ο δημοσιογράφος Bari Weiss, στον οποίο δόθηκε πρόσβαση σε εταιρικά αρχεία, εξηγεί ότι οι υπάλληλοι του Twitter εμποδίζουν τα tweets που δημιουργούνται από λογαριασμούς με δυσαρέσκεια να γίνουν trend και περιορίζουν την ορατότητα ολόκληρων λογαριασμών ή ακόμα και θεμάτων τάσης. Όλα αυτά γίνονται κρυφά, χωρίς να ενημερώνονται οι επηρεαζόμενοι χρήστες.

Οι μη ευνοημένοι λογαριασμοί προστίθενται σε διάφορες μαύρες λίστες, όπως η “Μαύρη λίστα τάσεων”, η οποία εμποδίζει τα tweets να γίνουν trend και η “Μαύρη λίστα αναζήτησης”, την οποία ο Weiss δεν εξηγεί τι κάνει, αλλά πιθανότατα περιορίζει τα tweets από την εμφάνιση στις αναζητήσεις. Ο Weiss σημειώνει επίσης ότι το Twitter δεν αποκαλεί αυτές τις τεχνικές “σκιώδης απαγόρευση”. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι αποκαλούν αυτές τις μεθόδους “Φιλτράρισμα ορατότητας” ή “VF”.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ