
Η Apple πραγματοποίησε την μεγάλη της ομιλία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, ανακοινώνοντας τα iOS 26, watchOS 26, iPadOS 26, καθώς και ορισμένες νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, το αμερικανικό παράρτημα της Samsung δεν μπορούσε παρά να χλευάσει την Apple για τις λειτουργίες που ανακοίνωσε και υπάρχουν ήδη στις συσκευές της Samsung.
Αρχικά έκανε μια κριτική σχετικά με τον τεράστιο επανασχεδιασμό του UI της Apple σε όλα τα λειτουργικά της συστήματα.
Customizable apps? Floating bars? That sleek glass UI? Looks… familiar 🤔
— Samsung Mobile US (@SamsungMobileUS) June 9, 2025
Στη συνέχεια, η Samsung US σχολίασε τις ζωντανές μεταφράσεις, τις οποίες οι συσκευές της διαθέτουν «εδώ και καιρό».
New to live translations? Welcome aboard! We’ve been translating text and speech in real-time for a while now… #GalaxyAI
— Samsung Mobile US (@SamsungMobileUS) June 9, 2025
Τέλος, σχολιάστηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που εισήχθησαν για τα Apple Watches.
AI is coming to your watch? Cute. Ours already knows when you’re too tired to care 😴 #GalaxyAI
— Samsung Mobile US (@SamsungMobileUS) June 9, 2025
Είναι σύνηθες για τους κατασκευαστές smartphone να αλληλοεπιτίθενται έτσι. Και η Apple το κάνει μερικές φορές, αλλά κατά τη διάρκεια των κεντρικών ομιλιών της, όχι στο X, ενώ η Google έχει ολόκληρη σειρά διαφημίσεων για τη “φιλία” του Pixel με το iPhone.
Ωστόσο, είναι επίσης φυσιολογικό οι εταιρείες να εμπνέονται από αυτά που κάνουν οι ανταγωνιστές τους, καθώς η αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.