Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων έως τις 30 Ιανουαρίου 2022

0
40
KN95

Την παράταση κατά μία εβδομάδα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που σχετίζονται με τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα» αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, το πακέτο μέτρων που εφαρμόζεται από τις 30 Δεκεμβρίου και είχε ισχύ έως τις 23 Ιανουαρίου, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου.

Όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα, το πακέτο των μέτρων αυτών θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να κριθεί εάν θα υπάρξει χαλάρωσή τους στη συνέχεια. Το ενδεχόμενο χαλάρωσης κρίνεται στη βάση της επιδημιολογικής εικόνας και -όπως προκύπτει από την απόφαση των ειδικών- τη δεδομένη στιγμή δεν πληροί τα κριτήρια για να υπάρξει σχετική εισήγηση.

Λίγο – πολύ η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα ήταν αναμενόμενη -παρά την κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων-, δεδομένου του υψηλού αριθμού θανάτων και διασωληνωμένων ασθενών τα τελευταία 24ωρα και της πίεσης που ασκείται στα νοσοκομεία.

Ποια μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ έως τις 30 Ιανουαρίου

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχταχωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ