Χάπι Covid-19: Εγκρίθηκε από την FDA των ΗΠΑ το πρώτο χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 για θεραπεία στο σπίτι…

0
52
Pfizer Covid 19 Pill

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την Τετάρτη το πρώτο χάπι ενάντια στην Covid-19, το οποίο παρασκεύασε η εταιρεία Pfizer και οι Αμερικανοί θα έχουν την δυνατότητα να το λάβουν σπίτι τους για να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες παρενέργειες του ιού.

Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο που έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία τα κρούσμα τα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι αυξάνονται, ενώ οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν πως έρχεται τσουνάμι νέων μολύνσεων λόγω της μετάλλαξης Ομικρον.

Το χάπι Paxlovid αποτελεί έναν ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο για την πρώιμη αντιμετώπιση των μολύνσεων με Covid-19, αν και οι αρχικές προμήθειες θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αναφέρει το «Associated Press» στο σχετικό δημοσίευμά του. Ολα τα προηγουμένως εγκεκριμένα φάρμακα ενάντια στην συγκεκριμένη ασθένεια χορηγούνταν με ένεση.

Η FDA (Food and Drug Administration) ενέκρινε το φάρμακο της Pfizer για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στα διαγνωστικά τεστ και έχουν πρώιμα συμπτώματα, γεγονός που τους κατατάσσει σην κατηγορία υψηλού κινδύνου για εισαγωγή στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ