Χρ. Τριαντόπουλος: Με αέρα νίκης και στη Ν. Αγχίαλο

0
17
(1)

Η προεκλογική περίοδος για το Χρήστο Τριαντόπουλο, υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, έκλεισε πανηγυρικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Αγχίαλο, την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Στο χώρο του πάρκου, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποίησε ομιλία, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών του, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη στήριξη που του παρέχουν όλοι αυτή την περίοδο και ανέπτυξε την οπτική για τα πράγματα και την οικονομία. Ειδικότερα, εστίασε στο γεγονός ότι «[…] θα πρέπει να αλλάξουμε το παραγωγικό μας υπόδειγμα και να το εναρμονίσουμε με τις παγκόσμιες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Έτσι, θα καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας, με μεγαλύτερο σύμπτωμα όλων αυτών την ανεργία. Ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να εργάζονται και να μην βιοπορίζονται με φιλοδωρήματα, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς μισθούς. Οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες να αποκτήσουν νέα προοπτική. Οι επιχειρήσεις μας να αναπτύσσονται και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μένουν και να δημιουργούν στον τόπο μας. Οι νέες και οι νέοι να δημιουργούν οικογένειες στον τόπο μας. Στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, ως μέλος της γενιάς μου, έχω αποφασίσει να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις. Επέλεξα να ταχθώ στο σκοπό αυτό για να κάνουμε μαζί την κρίση ιστορία. Για να μπορέσουμε να δούμε και να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να συναντήσουμε την άλλη Ελλάδα. Μία άλλη Ελλάδα με ένα σύγχρονο παραγωγικό και κοινωνικό υπόδειγμα. Μία άλλη Ελλάδα που θα μπορέσει να τρέξει στη νέα ψηφιακή εποχή που απλώνεται μπροστά μας. Μία άλλη, δημιουργική, εξωστρεφής, ανταγωνιστική, αλληλέγγυα και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα. Σε μία τέτοια Ελλάδα η Μαγνησία μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο τόπος μας διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα που μπορούν να βάλουν τη Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων στην πατρίδα μας […]».

IMG 6130

Και συνέχισε λέγοντας «[…] τα τελευταία δύο χρόνια έχω γυρίσει σε όλες τις γωνιές της Μαγνησίας. Βρέθηκα μέσα στον αστικό ιστό, αλλά συναντήθηκα και με την περιφέρεια. Μίλησα με τους συμπολίτες μας. Κουβέντιασα με παραγωγούς και επαγγελματίες. Συζήτησα για τις αγωνίες και τα άγχη τους. Και όλοι μαζί αναζητήσαμε λύσεις για τα προβλήματα κάθε περιοχής. Βασικά προβλήματα, όπως η ανεργία, που βρίσκεται μέσα σε σχεδόν κάθε σπίτι της περιοχής μας. Όπως η ασφάλεια, η απόσταση από την οποία αγχώνει κάθε περιοχή στην περιφέρειά μας. Όπως το κοινωνικό κράτος, η απουσία του οποίου είναι συχνά ιδιαίτερα αισθητή. Όπως οι υποδομές, που αδυνατούν να ακολουθήσουν τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Όπως η προσβασιμότητα, που δεν είναι ίδια για όλους. Όπως η πρωτογενής παραγωγή, που πλήττεται από αθέμιτες πρακτικές και παθογένειες. Παράλληλα, όμως με τα προβλήματα συνάντησα και κάτι άλλο. Συνάντησα την κοινή αγάπη για τον τόπο μας. Είδα συμπολίτες μας να λατρεύουν τον τόπο μας και να θέλουν να τον δουν ψηλά. Επαγγελματίες που τρέχουν μπροστά, καινοτομούν και προοδεύουν. Αγρότες και κτηνοτρόφους που επιλέγουν να μείνουν και να στηρίξουν τα μέρη τους. Κατοίκους που αναζητούν νέες προοπτικές για τις περιοχές τους. Ενεργούς πολίτες που κινητοποιούν την κοινωνία, για να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα. Γυναίκες που συνδυάζουν, με μαεστρία, τους ρόλους της μάνας, της αγρότισσας, της εργαζόμενης. Δημόσιους λειτουργούς που ξεπερνούν τον εαυτό τους, για να καλύπτουν τα κενά. Είδα νέους, πολλούς νέους, να θέλουν μία καλύτερη κατάσταση, για να μείνουν στον τόπο μας. Και αυτό διότι, όλοι, αγαπούν τον τόπο μας. Αγαπούν την Μαγνησία […]».

Ο υποψήφιος βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «[…] oι καιροί και οι καταστάσεις επιβάλλουν οι νέοι να πάρουμε θέση, για να γίνει η κρίση, ιστορία. Να βάλουμε μπροστά την άλλη Ελλάδα. Να θέσουμε την Μαγνησία στο επίκεντρο των εξελίξεων. Να υψώσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει. Να μπορέσουμε ξανά να ονειρευτούμε για τον τόπο μας. Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και πάλι. Να παλέψουμε τα παιδιά μας να τον αγαπήσουν εξίσου. Και να το κάνουμε αυτό όχι μόνο γιατί πρέπει. Να το κάνουμε γιατί μπορούμε. Μπορούμε μαζί! Μπορούμε καλύτερα! Μπορούμε αλλιώς! […]». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ζήτησε από του εκατοντάδες φίλους του την Κυριακή να επιλέξουν αλλιώς, διότι έχουν πολλά να κάνουν μαζί και τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη τους στήριξη όλη αυτή την περίοδο.

IMG 6128

 

www.magnesia.tv

Magnesia.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ