Ψάχνουν αν ο βαρύς οπλισμός στο αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο συνδέεται με τους δολοφόνους στον Κορυδαλλό

0
13

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία το απόγευμα της Παρασκευής όταν σε αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Το μαύρο Nissan Qashqai είχει κλαπεί τον Ιανουάριο από την Νίκαια και εντοπίστηκε χθες Πέμπτη στον Νέο Κόσμο. Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή της κλοπής και των όπλων με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές και που τους ωθούν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποια σχέση είναι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων. : Συγκεκριμένα και τα δύο αυτοκίνητα , τόσο αυτό που βρέθηκε χθες όσο και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση (ένα Ford Puma), είχαν κλαπεί μήνες πριν. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να σκοτώσουν τους δύο άντρες, με τα όπλα να μην έχουν βρεθεί.

Επίσης, η Αστυνομία ερευνά αν το αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο ανήκει σε άτομα που έδρασαν ως υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών. Και αυτό διότι πιστεύουν πως σε ένα τέτοιο «χτύπημα» οι δράστες θα είχαν σίγουρα υποστήριξη από συνεργούς για την περίπτωησ που κάτι στραβωνε σε σχέση με τον αρχικό τους σχεδιασμό.

Φως αναμένεται να ρίξει αρχικά η βαλλιστική εξέταση των όπλων που βρέθηκαν στο μαύρο Nissan Qashqai. Αν αποδειχθεί πως χρησιμοποιήθηκαν κατά την δολοφονική επίθεση τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα, ενώ αν είναι «καθαρά» τότε οι αστυνομικές έρευνες θα στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις.
Ακόμη ερευνάται αν οι χειροβομβίδες όπως και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που βρέθηκαν στο κλεμμένο όχημα του Νέου Κόσμου μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί στη δολοφονική επίθεση.
Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν και οι κάμερες ώστε να εξεταστούν οι διαδρομές τόσο των εκτελεστών όσο και του SUV που κλάπηκε από τη Νίκαια.

Να θυμίσουμε πως οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν περισότερους από 45 κάλυκες από το σημείο της δολοφονίας που τώρα βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. , ενώ οι δράστες αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα έκαψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή του Σκαραμαγκά για να εξαφανίσουν ίχνη DNA και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν στον Νέο Κόσμο το κλεμένο ΙΧ ειδοποίησαν την ιδιοκτήτριά του η οποία είχε δηλώσει από τον Ιανουάριο την κλοπή και μάλιστα είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία που το είχε ασφαλίσει.

Εκπρόσωποι της τελευταίας πήγαν στο σημείο με κλειδιά και όταν άνοιξαν το αυτοκίνητο βρέθηκαν μπροστά σε δύο καλάσνικοφ, τρία περίστροφα, μία χειροβομβίδα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Οι κινήσεις των δραστών μετά τη δολοφονία
Στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης δύο ανδρών 37 και 39 ετών στον Κορυδαλλό προσπαθώντας να σβήσουν τα ίχνη τους. Η ΕΛ.ΑΣ. μιλά για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας και μέλη κυκλωμάτων που εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ήδη οπτικό υλικό από το σημείο της δολοφονίες, ενώ τα δύο καλάσνικοφ που είχαν οι δράστες φέρεται να άφησαν πίσω τους πάνω από 45 κάλυκες, τους οποίες συνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..

«Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί και ανθρώπους από την αστυνομία»

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ειδικότερα χτύπημα της Greek Mafia που δεν δίστασε να γαζώσει με καλάσνικοφ τους δύο άνδρες που ήταν γνώριμοι στων αστυνομικών αρχών.

«Άνηκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από ένα χρόνο στη Βοιωτία» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνοντας ότι δεν έχει και τόση σημασία εάν ήταν συμβόλαιο θανάτου ή όχι αλλά να φτάσει η αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς. Μιλώντας για όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά τόνισε ότι οι κάμερες στο σημείο της δολοφονίας των δύο ανδρών ανοίγουν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί υλικό από το τμήμα των ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ οι έρευνες εξελίσσονται μετά τη μεταφορά του καμένου οχήματος διαφυγής των δραστών.

«Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί και ανθρώπους από την αστυνομία ή από οπουδήποτε αλλού. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες. Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την ελληνική αστυνομία. Έχουμε συλλήψεις. Έχουμε εξιχνιάσεις τέτοιων εγκλημάτων που πριν δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φερόμενους ως δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και στις έρευνες που συνεχίζονται. Μιλώντας για τα συμβόλαια θανάτου και τις εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

«Ο ένας σκοτώνει τον άλλο προφανώς για τα πόστα ή για να προλάβει να γίνει στόχος αντίπαλης συμμορίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός εκφράζοντας την άποψη ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχωράει με γοργά βήματα στην εξιχνίαση των υποθέσεων. Και όπως σημείωσε είναι βέβαιος ότι «θα έχουμε και άλλες εξιχνιάσεις από τέτοια εγκλήματα». Σχολίαζοντας τον τρόπο δράσης των εγκληματικών οργανώσεων τόνισε ό,τι «το οργανωμένο έγκλημα ασχολείται με κάθε παράνομη ενέργεια. Τελευταία έχουμε δει ότι ασχολείται και με το λαθρεμπόριο ή εμπόριο καφέ και κάνουν ξέπλυμα χρημάτων».

Το χρονικό της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό και ο σεσημασμένος «Ράμπο»

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν έναν άνδρα μέσα σε μια Mercedes στην οδό Δωδεκάτης ενώ στη συνέχεια καταδίωξαν το δεύτερο άτομο το οποίο αναζήτησε καταφύγιο μέσα σε ένα γκαράζ.

Οι εκτελεστές «γάζωσαν» το Smart στο οποίο κρύφτηκε αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην είσοδο της πολυκατοικίας και διέφυγαν προς τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη.

Στη συνέχεια, οι δράστες, κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κλεμμένο, και εξαφανίστηκαν.

Οι δύο άνδρες είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους, καθώς ο ένας είχε παντρευτεί την αδελφή του άλλου, ενώ ήταν γνωστοί στις Αρχές για υπόθεσεις κυκλωμάτων της νύχτας.

Το ένα από τα δύο θύματα, ηλικίας περίπου 40 ετών, γνωστός και ως «Ράμπο», είχε συλληφθεί ως κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου μετά από οπαδικό ραντεβού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007 στο Γλυκά Νερά ενώ φέρεται να είχε εμπλοκή και στην εκτέλεση συμβολαίου θανάτου με στόχο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή