Ψήφισμα της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκιάθου για την συγκοινωνία-λεωφορεία Σκιάθου-Κουκουναριών

0
50
Συνάντηση ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκιάθου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Σκιάθου, ανταποκρινόμενοι στην επιστολή – αίτημα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου για να προβεί σε παρέμβαση προς το κόμμα και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος της μικροσυγκοινωνίας Σκιάθου – Κουκουναριών, προχώρησανστις 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 19’00 σε συνεδρίαση και σχετική ψήφιση.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου σε ανοιχτό χώρο, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του COVID-19. Από τη συνεδρίαση προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις.

Η ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ στηρίζει έμπρακτα την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Σταθερά αφουγκράζεται επίσης όλα τα προβλήματα της Σκιάθου και συνδράμει ενεργάγια την επίλυσή τους μεσολαβώντας προς το κόμμα και την κυβέρνηση. Τους τελευταίους μήνες, σε συνεχή επαφή με Βουλευτές του νομού Μαγνησίας και με τα Υπουργεία Μεταφορών, Εσωτερικών και Οικονομικών, προσπαθείμεταξύ άλλων για την επίλυση και εξυγίανση του προβλήματος της μικροσυγκοινωνίας Σκιάθου – Κουκουναριών.

Προς τον σκοπό αυτό, λήφθηκε σοβαρά υπόψη η επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και στα Μέλη της από δημοτική παράταξη που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, καθώς και σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του ίδιου Οργάνου, το οποίο εστάλη στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου την επίλυση του παραπάνω προβλήματος που απασχολεί μεταξύ άλλων νησιών και τη Σκιάθο. Σε αυτόπροτείνεται προς την Κυβέρνηση να υπάρξει σχετική τροπολογία για την παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας άγονων γραμμών στους Δήμους αντί των Περιφερειών, έτσι ώστε να έχουν οι ίδιοι οι Δήμοι το δικαίωμα και τη δυνατότητα της διάθεσής της, είτε μέσω διαχείρισης με ίδια μέσα είτε μέσω δημοπράτησης σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Διαπιστώνοντας ότι μια τέτοια λύση κινείται σε κοινή κατεύθυνση και με τους ιδεολογικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τη διοικητική αποκέντρωση και τη μετεξέλιξη της δημόσιας διοίκησης, την ανάπτυξη στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία, ειδικότερα στον χώρο του τουρισμού στον οποίο ενεργούν οι Β. Σποράδες, η ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου αποφάσισε με ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμά της να στηρίξει έμπρακτα τηνπαραπάνω πρωτοβουλία.

Με το παρόν ομόφωνο ψήφισμα επί συνόλου έξι (6) μελών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της 11ης Οκτωβρίου 2020, θεωρείται επιτακτική ανάγκη η άμεση στήριξη των παραπάνω ενεργειών και πρωτοβουλιών για την κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τη μικροσυγκοινωνία Σκιάθου – Κουκουναριών.

Η ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου καλεί:

α) τους Βουλευτές ΝΔ νομού Μαγνησίας, (αλφαβητικά) κ. Α. Λιούπη, κα Ζ. Μακρή, κ. Κ. Μαραβέγια, κ. Χ. Μπουκώρο, να τοποθετηθούν δημόσια ώστε να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια, καθώς και να ενεργήσουν σε χρόνο άμεσο με βάση τις κοινοβουλευτικές τους αρμοδιότητες προς την επίλυση του ζητήματος της μικροσυγκοινωνίας της Σκιάθου και των άλλων νησιών των Β. Σποράδων.

β) τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ΥΠ.ΕΣ., Υπ. Μεταφορών, Υπ. Επικρατείας, Υπ. Οικονομικών και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην δέσμη ενεργειών που απαιτείται ώστε να δρομολογηθεί η σχετική τροπολογία, σε συνεργασία με τους Βουλευτές ν. Μαγνησίας και όλους τους σχετιζόμενους διοικητικούς και πολιτικούς φορείς.

Η ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου αποτελώντας σταθερά τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τα κομματικά όργανα και στελέχη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέρει πάντοτε με αμεσότητα τους προβληματισμούς των κατοίκων, κυρίως προς τους Βουλευτές Μαγνησίας και τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Ενημερώνει βεβαίως με συνέπεια τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και συνολικά την κοινωνία της Σκιάθου για τις θέσεις και ενέργειες των Βουλευτών γύρω από θέματα και προβλήματα που επιλύουν ή συνδράμουν για την εξέλιξή τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σκιάθου :

Νίκος Φεγγερός

Κωνσταντίνος Πολύμερος

Μαρία Παπανικολάου

Αλέξανδρος Ευσταθίου

Αντώνης Δαμάσκος

Μανώλης Πασχάλης

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ