«Όχι» της Κτηματικής για εικονοστάσι στη μνήμη του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

0
17
Καραμιχαηλίδη

Αρνητική ήταν η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο αίτημα που υπέβαλλαν οι συνήγοροι της μητέρας του εξαφανισθέντα 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, για την κατασκευή ενός εικονοστασίου στη μνήμη του, στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση στην Αλόννησο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μητέρα του 30χρονου υπέβαλε μέσω του συνηγόρου, αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, για την παραχώρηση άδειας, για να κατασκευάσει ένα μικρό εικονοστάσι στη μνήμη του άτυχου νέου, που θα επισκέπτεται και θα έχει μια ανάμνηση του γιου της που χάθηκε στο σημείο.
Στις 14 Νοεμβρίου 2018 η υπηρεσία απέστειλε εγγράφως την απάντηση της, απορρίπτοντας το αίτημα της μητέρας, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος απαγορεύει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, για να κτιστεί οτιδήποτε.
Όπως είναι η φυσικό η συγκεκριμένη απόφαση έφερε απογοήτευση στην μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη, Ματούλα Κοτρώτσιου, και το επόμενο διάστημα ο συνήγορος αναμένεται να προχωρήσει σε παράσταση στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, ώστε να αλλάξει η αρνητική απόφαση και να δοθεί τελικά η άδεια για το εικονοστάσι. Παράλληλα στο μέτωπο της προκαταρκτικής που είχε ξεκινήσει η Εισαγγελία Βόλου, για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση του 30χρονου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν και αναμένεται η περαίωση της κύριας ανάκρισης κατά των δύο ψαράδων, σε βάρος των οποίων ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ατόμου σε κίνδυνο. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Γιώργου Καραμιχαηλίδη είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου, και με αφορμή αυτή ασκήθηκαν οι διώξεις κατά των ψαράδων.
Ο 30χρονος άνδρας είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο του 2016 στην Αλόννησο – όπου είχε πάει για διακοπές με τη φίλη του – όταν έφυγε από το δωμάτιο και κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ