14χρονη έχει αλλεργία στο… νερό

Υπάρχουν αρκετά είδη αλλεργιών, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από μια καθημερινή –και ευχάριστη για τους περισσότερους- συνήθεια.

Είναι αυτοί που πάσχουν από υδατογενή κνίδωση, έχουν δηλαδή αλλεργία στο νερό, καθώς το δέρμα τους αντιδρά και γεμίζει κοκκινίλες.

«Πιθανολογείται ότι στον μηχανισμό αυτής της αλλεργίας εμπλέκονται κάποια αλλεργιογόνα του δέρματος τα οποία ενεργοποιούνται και προκαλούν αλλεργία όταν το δέρμα έρθει σε επαφή με το νερό. Λειτουργεί σαν διαλύτης» τόνιζε η αλλεργιολόγος Κατερίνα Λαγαρά.

Από τη συγκεκριμένη πάθηση πάσχει και η 14χρονη Σάντι Τέσμερ από το Μιζούρι των ΗΠΑ, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με νερό.

Ειδικότερα, περιγράφει πως όταν μπει για ένα γρήγορο μπάνιο, νιώθει σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη πάνω της και να την καίει.

Εξανθήματα ακόμα και από τη βροχή

Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως άνθρωποι με αλλεργία στο νερό μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα ακόμα και αν κυκλοφορήσουν έξω μία βροχερή μέρα.

«Υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις σε σοβαρότερες μορφές που είναι πάρα πολύ ενοχλητικό το νόσημα αυτό, να υπάρχει η αίσθηση των τσιμπημάτων ακόμα και μετά την έκθεση στην βροχή» πρόσθεσε η κυρία Λαγαρά.

Μία άλλη κοπέλα, εξιστορεί πώς είναι το να ζεις με υδατογενή κνίδωση, λίγα λεπτά αφότου βγήκε από το μπάνιο.

«Έχω πολλή φαγούρα, είναι πολύ άβολο και δεν μετράει πόσο καυτό είναι το νερό, πόσο κρύο είναι το νερό. Έχω πραγματικά φαγούρα. Επειδή απλά έχω αλλεργία στο νερό, δε σημαίνει ότι δεν κάνω μπάνιο» τόνισε.

Η ίδια έδειξε πως όσο περνάει η ώρα, τα εξανθήματα πάνω της φουντώνουν. «Δεν ξέρω αν μπορείτε να δείτε κάτι, αρχίζει να γίνεται ερεθισμένο, θα γίνει πολύ χειρότερο από αυτό» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αν και δεν είναι γνωστή ακόμα η αιτία που προκαλεί την αλλόκοτη αυτή αλλεργία, η θεραπεία είναι η καθημερινή χρήση των αντισταμινικών χαπιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή