Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία 19 εκπαιδευτικοί λείπουν από Σκιάθο και Αλόννησο

19 εκπαιδευτικοί λείπουν από Σκιάθο και Αλόννησο

0
19 εκπαιδευτικοί λείπουν από Σκιάθο και Αλόννησο

Τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα νησιά της Σκιάθου και της Αλοννήσου τονίζει με ερώτηση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του επισημαίνει, για μια ακόμη φορά, την αδιαφορία του υπουργείου για τη στελέχωση των σχολείων των Βορείων Σποράδων και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα σχολεία της Σκιάθου και της Αλοννήσου.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Οι μαθητές της Σκιάθου και τηςΑλοννήσου δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν σεκανονικούς ρυθμούς διδασκαλίας,τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, από τα Δημοτικά Σχολεία της Σκιάθου λείπουν τρείς δάσκαλοι, εκ των οποίων ο ένας είναι Ειδικής Αγωγής, ένας δάσκαλος μουσικής και ένας γυμναστής. Επίσης, σημαντικές είναι και οι ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού. Στο Γυμνάσιο Σκιάθου δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη 2 καθηγητές φυσικής, ένας μαθηματικός, ένας καθηγητής πληροφορικής, ένας τεχνολόγος, ένας γερμανικής γλώσσας και ένας καλλιτεχνικών. Κενά υπάρχουν και στο Λύκειο του νησιού, όπου 14 εκπαιδευτικές ώρες δεν έχουν καλυφθεί λόγω έλλειψης φιλολόγου και 28 ώρες είναι ακάλυπτες εξαιτίας της έλλειψης χημικού.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αλόννησο με τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να φθάνουν τα τέσσερα, καθώς υπάρχει έλλειψη σε δασκάλα, νηπιαγωγό, καθηγητή πληροφορικής και μουσικής. Ενώ στο Γυμνάσιο Αλοννήσου 18 ώρες του ωρολόγιου προγράμματος παραμένουν κενές, διότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη χημικός στο νησί.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους κατοίκους των νησιών και τα παιδιά τους, προσφέροντάς τους ότι είναι απαραίτητο για την εκπαίδευσή τους και όχι να τους βάζει στο περιθώριο, απαξιώνοντάς τους.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι ακριβώς προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου νατοποθετηθούν άμεσα οι απαραίτητες ειδικότητες εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία των νησιών των Βορείων Σποράδων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ