7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

0
29
7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

NASA, 7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον. Διαβάζοντας τα όσα θα εφαρμόσει η NASA στο μέλλον, η ελπίδα μας για την ανθρωπότητα επανέρχεται…

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της NASA μέχρι στιγμής είναι η αποστολή ρομποτικών εξερευνητών στον Άρη, αλλά η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει στα σκαριά μερικές πολύ εντυπωσιακές τεχνολογίες που αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στην Γη.

Έτσι, η NASA φιλοδοξεί να μετατρέψει τους αστεροειδείς σε μεγάλα διαστημόπλοια, στο πλαίσιο του Project RAMA, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος. Ο σκοπός πίσω από αυτή την προσπάθεια είναι να μειωθεί το κόστος της διαστημικής εξερεύνησης. Μία άλλη τεχνολογία που θέλει να χρησιμοποιήσει η NASA είναι τα ρομπότ τα οποία θα μπορούν να αλλάζουν το σχήμα τους, κάτι που έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το πρόγραμμα της NASA για αυτό έχει τον εύγλωττο τίτλο Shapeshifter.

H NASA πειραματίζεται, επίσης, με το project SmartSuit, όπου θέλει να κάνει τις στολές των αστροναυτών να μπορούν να επιδιορθώνονται μόνες τους, με τη χρήση ειδικών υλικών και ρομποτικών εφαρμογών. Τα μελλοντικά πλάνα της NASA περιλαμβάνουν, ακόμα, ειδικές διατάξεις πάχους χαρτιού που θα μπορούν να μαζεύουν τα διαστημικά σκουπίδια, ειδικά σκίαστρα του διαστήματος που θα λειτουργούν επικουρικά με τα τηλεσκόπια στη Γη, φορητές μονάδες παραγωγής οξυγόνου για τις αποστολές ανθρώπων στον Άρη, καθώς και διατάξεις Optical Mining, οι οποίες θα επιτρέπουν την εξόρυξη μεταλλευμάτων από αστεροειδείς με τη χρήση του ηλιακού φωτός.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ