Τα κέντρα αποστολής έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple που προκαλεί συνεχείς κλήσεις προς το 911 από σκιέρ.

Μια αναφορά από τη New York Post σημειώνει ότι η κομητεία Greene της Νέας Υόρκης και η κομητεία Carbon της Πενσυλβάνια έχουν βιώσει μια αύξηση στις ψευδείς κλήσεις 911 από τοπικά χιονοδρομικά κέντρα λόγω ανίχνευσης σύγκρουσης. Η λειτουργία επιτρέπει στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone και Apple Watch να ανιχνεύουν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και να καλούν αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ο χρήστης δεν ανταποκρίνεται, αλλά ενεργοποιείται επίσης όταν μερικοί σκιέρ και snowboarders κάνουν μια πτώση.

Δεδομένου ότι οι αποστολείς έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται σε όλες τις κλήσεις με μεγάλη προσοχή, η εισροή ψευδών συναγερμών έχει ασκήσει πίεση σε ορισμένα τηλεφωνικά κέντρα και θα μπορούσε να στρέψει το προσωπικό και τους πόρους μακριά από πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές σχετικά με το ζήτημα σε άλλες δημοφιλείς περιοχές χιονοδρομικών θέρετρων όπως το Κολοράντο, η Μινεσότα, η Γιούτα και η Βρετανική Κολομβία του Καναδά, από τότε που η Apple παρουσίασε τη δυνατότητα πέρυσι.

Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε στην Post ότι η εταιρεία συλλέγει σχόλια από τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης που έχουν παρουσιάσει αύξηση στις αυτοματοποιημένες κλήσεις 911 λόγω της δυνατότητας, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ