Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Ο Cook βρίσκεται στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει το Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και διεξάγεται ξανά, αφού η χώρα τερμάτισε τους ελέγχους της για την COVID στα τέλη του περασμένου έτους.

Εκτός από τον Cook, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, όπως η Pfizer και η BHP. «Η καινοτομία αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κουκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, καθώς η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέα ανερχόμενα κέντρα όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διευθύνεται από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn, διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 πυροδότησε αναταραχή των εργαζομένων.

Ο Cook επισκέφθηκε επίσης ένα κατάστημα της Apple στο Πεκίνο την Παρασκευή, φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ