Το σωματείο Communications Workers of America ισχυρίζεται ότι η Apple απέλυσε πέντε εργαζόμενους στο Κάνσας Σίτι και τιμώρησε έναν άλλο στο Τέξας, ως αντίποινα για την Ένωση. Το σωματείο κατηγόρησε επίσης την εταιρεία ότι ανακρίνει υπαλλήλους, υποσχόμενη καλύτερες συνθήκες εργασίας εάν δεν υποστηρίξουν το σωματείο και απειλώντας τους με χειρότερες συνθήκες εάν το κάνουν.

Ένα δελτίο τύπου από το CWA αναφέρει τον D’lite Xiong, έναν από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν: “Η διοίκηση της Apple είπε ότι απολύθηκα για ένα τυπογραφικό λάθος στο φύλλο χρόνου μου που είχα τεκμηριώσει και προσπάθησα να διορθώσω. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος που απολύθηκα ήταν για την άσκηση του δικαιώματός μου να οργανώνομαι και να κερδίσω μια προστατευμένη φωνή στη δουλειά”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple λαμβάνει μια άδικη καταγγελία εργασίας σχετικά με τη συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους που προσπαθούν να οργανωθούν. Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων αποφάσισε ότι η εταιρεία ανέκρινε και προσπάθησε να εξαναγκάσει υπαλλήλους στην Ατλάντα και υπέβαλε επίσης καταγγελία κατά της Apple , η οποία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις κατά των προσπαθειών των συνδικάτων των εργαζομένων στη Νέα Υόρκη. Οι διοργανωτές στο Towson Town Center, το πρώτο συνδικαλισμένο κατάστημα λιανικής της Apple στις ΗΠΑ, κατηγόρησαν επίσης την εταιρεία ότι αποκρύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα οφέλη που έδωσε σε άλλους εργαζόμενους, καθιστώντας δύσκολη τη διαπραγμάτευση για την ίδια μεταχείριση με το μη συνδικαλισμένο προσωπικό.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ