Ο CEO της Apple, Tim Cook αναμένεται να δει ισχυρή μείωση στις αποδοχές του μέσα στο 2023, λαμβάνοντας συνολικά 49 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Cook ζήτησε την αλλαγή, μετά και την ψηφοφορία των μετόχων για το πακέτο αμοιβής του. Η εταιρεία μείωσε επίσης τον αριθμό των περιορισμένων μονάδων μετοχών (RSU) που θα λάβει ο Κουκ εάν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2026.

Το 2022, ο CEO της Apple έλαβε κάτι λιγότερο από 83 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν μετοχές, 12 εκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα και 3 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό. Έλαβε επίσης προνόμια, όπως συνεισφορές σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ασφάλεια, προσωπικά αεροπορικά ταξίδια και πάνω από 46.000 δολάρια για εξαργύρωση σε διακοπές.

Η επιτροπή αποζημιώσεων της Apple είπε ότι προχώρησε στη μείωση ως απάντηση στην περσινή ψηφοφορία για την πληρωμή του Κουκ, στην οποία το πακέτο αποδοχών του εγκρίθηκε από το 64% των μετόχων, έναντι 95% που είχε δώσει το πράσινο φως στις αποδοχές της χρήσης 2020.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ