Το πρώτο iPad που θα διαθέτει οθόνη AMOLED υποτίθεται ότι θα έρθει τον επόμενο χρόνο με το μοντέλο iPad Pro (2024).

Σύμφωνα με τον tipster ShrimpApplePro η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει τις εργασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει η ανάπτυξη των μοντέλων AMOLED iPad Pro. Υπάρχουν τέσσερα πρωτότυπα υπό ανάπτυξη , όπως αναφέρει ο tipster σε tweet, υποστηρίζοντας ακόμη ότι τα μεγέθη οθόνης είναι 11 ίντσες και 13 ίντσες (12,9 ίντσες).

Στο tweet του λέει ακόμα ότι τα πάνελ OLED δεν είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο iPhone. Αντί να είναι ευέλικτα όπως οι οθόνες OLED που χρησιμοποιούνται για τα smartphone της Apple, τα πάνελ που προορίζονται για το iPad Pro είναι δύσκαμπτα. Τέτοια πάνελ OLED χρησιμοποιούνται στις γραμμές Pixel 6 και Pixel 7. Αν και λέγεται πως είναι φθηνότερο στην παραγωγή, θεωρείται ότι προσφέρει χειρότερες γωνίες θέασης.

Η Samsung πιστεύεται ότι παράγει double-stacked πάνελ OLED για τα μοντέλα iPad Pro του 2024 χρησιμοποιώντας δύο στρώματα εκπομπών. Αυτά τα στρώματα παράγουν τον απαραίτητο φωτισμό για την οθόνη, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να μη χρειάζεται, όπως συμβαίνει με τις οθόνες LCD. Η χρήση δύο στρώσεων θα διπλασιάσει τη φωτεινότητα της οθόνης ενώ θα της επιτρέψει να έχει διάρκεια ζωής τετραπλάσια από αυτή ενός πάνελ OLED με ένα μόνο στρώμα εκπομπής.

Αφού μιλάμε για υψηλότερο κόστος παραγωγής, οι τιμές για τα μοντέλα iPad Pro του 2024 θα μπορούσαν να είναι έως και 80% υψηλότερες. Το iPad Pro 11 ιντσών (2024) θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα 1.500 $, ενώ το iPad Pro 12,9 ιντσών (2024) θα μπορούσε να κοστίζει περισσότερα από 1.800 $.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ