Dronamics – ΕΛΤΑ: Ξεκινάνε οι πρώτες παραδόσεις ταχυδρομείου με cargo drone στην Ελλάδα

0
11

Η Dronamics, η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρεία με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για τη μεταφορά φορτίων με drones και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανακοίνωσαν πρόθεση συνεργασίας που θα φέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταχυδρομικές υπηρεσίες cargo drone.

Η Dronamics σχεδιάζει, αναπτύσσει και χειρίζεται cargo drones, που θα παρέχουν middle mile delivery στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ξεκινώντας με υπηρεσίες εσωτερικής ναυσιπλοΐας που θα συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά, οι δύο εταιρείες διερευνούν επίσης την πιθανότητα διεθνούς συνεργασίας για να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης με cargo drone από την Αθήνα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα ΕΛΤΑ έχουν ιστορία πάνω από 190 χρόνια και διαθέτουν περισσότερα από 1.100 σημεία εξυπηρέτησης πανελλαδικά. Οι στρατηγικοί τους στόχοι περιλαμβάνουν την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους πρώτους χρήστες των υπηρεσιών cargo drone που προσφέρει η Dronamics.

Η Ελλάδα αποτελεί την αγορά έναρξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της Dronamics, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Η Dronamics στοχεύει να δημιουργήσει αυθημερόν δρομολόγια που θα συνδέουν την Αθήνα με το βορρά καθώς και με τα νησιά στο νότο. Ο γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων και υπηρεσιών της Dronamics για την Ελλάδα είναι η Golden Cargo, πάροχος premium υπηρεσιών logistics, διακίνησης και αποθήκευσης.

Η Dronamics προσφέρει 80% ταχύτερες αποστολές, 50% χαμηλότερο κόστος και 60% λιγότερες εκπομπές CO2 από τις συμβατικές υπηρεσίες, καθιστώντας την ιδανική για χρονικά απαιτητικές παραδόσεις, όπως η αλληλογραφία και τα δέματα. Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος της, Black Swan, που χρειάζεται επιφάνεια προσγείωσης και απογείωσης μόλις 400 μέτρων, αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την πρόσβαση σε απομακρυσμένες και μη επαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές, όπου διαπιστώνεται έλλειψη ή ανεπάρκεια συμβατικών υποδομών αερομεταφορών. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 300 κατοικημένα νησιά, που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια πιο γρήγορη, οικονομική και οικολογική υπηρεσία αεροπορικών μεταφορών.

Η ταχυδρομική αγορά και ο τομέας των δεμάτων εξελίσσονται ταχύτατα σε έναν από τους πρώτους κλάδους που εφαρμόζουν την τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου της Dronamics, η οποία προσφέρει μία ταχύτερη, φθηνότερη και πιο πράσινη λύση. Τον περασμένο μήνα, η Dronamics ανακοίνωσε πρόθεση συνεργασίας με την Emirates Post Group, την ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σχετικά με την Dronamics

Η Dronamics είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία cargo drone παγκοσμίως. Η εταιρεία αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή και χειριστή μεγάλων drone ευρείας εμβέλειας, ειδικά για εμπορευματικές μεταφορές. Η ναυαρχίδα της, Black Swan, έχει δυνατότητα μεταφοράς 350 kg (770 lb) έως 80% γρηγορότερα, αυτονομία έως και 2.500 χλμ. (1.550 mi) σε σύγκριση με τις εναλλακτικές μεθόδους μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών, ενώ παράλληλα το κόστος μειώνεται κατά 50% και οι εκπομπές μειώνονται κατά 60%.

Αυτή η αναγνωρισμένη τεχνολογία επιτρέπει την αυθημερόν παράδοση σε πολύ μεγάλες αποστάσεις για ένα μεγάλο εύρος κλάδων: από φαρμακευτικά προϊόντα έως τα τρόφιμα και από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα ανταλλακτικά. Η ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα της εταιρείας απαρτίζεται από μερικούς από τους πλέον εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στην αεροδιαστημική, τα logistics και την τεχνολογία. Η Dronamics είναι η πρώτη αδειοδοτημένη αεροπορική εταιρεία cargo drone στην Ευρώπη και ο πρώτος στρατηγικός εταίρος της IATA για drone παγκοσμίως. Η Dronamics συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, του κορυφαίου ευρωπαϊκού προγράμματος καινοτομίας.

Δελτίο Τύπου

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ