Κατώτερα των εκτιμήσεων εμφανίστηκαν τα κέρδη της Ericsson για το δ’ τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να κάνει λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Τα κέρδη της εταιρείας που διαμοιράζονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε 6,07 δισ. σουηδικών κορονών (558,2 εκατ. δολάρια) έναντι 10,08 δισ. κορονών στο δ’ τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 7,05 δισ. κορονών. Οι πωλήσεις της Ericsson διαμορφώθηκαν στα 86 δισ. κορονών, αυξημένες κατά 21% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανάμεναν πωλήσεις 84,78 δισ. κορονών, σύμφωνα με το MarketWatch. Οι πωλήσεις εξοπλισμού δικτύων αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσιο επίπεδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ο αντίκτυπος του πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους που έχει ανακοινώσει θα αρχίσει να φαίνεται από το β’ τρίμηνο του 2023. Παράλληλα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως «αναμένουμε μειωμένα περιθώρια κέρδους κατά το πρώτο μισό του 2023 λόγω των αλλαγών στο μείγμα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων μας», όπως είπε ο CEO της Ericsson, Μπόρχε Εκχόλμ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ