Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στη Ferrari, κατά το οποίος ο δράστης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, σε επιστολή του προς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.

Ποιος γόνος οικογένειας μπήκε στο top-500 των πιο πλουσίων

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκε πόσοι πελάτες επηρεάζονται από την παραβίαση, πώς ή πότε έγινε η κυβερνοεπίθεση.

Με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν, αν και δεν είναι σαφές εάν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει την τεχνική ικανότητα να ανιχνεύσει τη διείσδυση σε δεδομένα.

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίδραση στην λειτουργία της εταιρείας μας», ανέφερε η Ferrari σε ξεχωριστή δήλωση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ