Το Galaxy S23 Ultra είναι ένα από τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy της Samsung που προσφέρουν τη λειτουργία λήψης πιο λεπτομερών, μεγεθυσμένων φωτογραφιών της Σελήνης. Αυτό το χαρακτηριστικό συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του τις τελευταίες ημέρες και όχι για καλό λόγο.

Ένας χρήστης του Reddit φαίνεται πως κατάφερε με ένα πείραμά του να ξεγελάσει το 100x Space Zoom, το οποίο συνδυάζει οπτικό ζουμ και υπολογιστική επεξεργασία. Χρησιμοποιώντας μια θολή φωτογραφία του φεγγαριού στον υπολογιστή του, τράβηξε μια φωτογραφία από τo Galaxy S23 Ultra του και είδε πως είχαν δημιουργηθεί λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Η Samsung, τώρα, πήρε θέση στο ζήτημα κάνοντας μια δήλωση στο Tom’s Guide και επιμένοντας ότι στην τελική λήψη του φεγγαριού δεν έχει χρησιμοποιηθεί καμία επικάλυψη εικόνας.

“Όταν ένας χρήστης τραβάει μια φωτογραφία της Σελήνης, η τεχνολογία βελτιστοποίησης σκηνής που βασίζεται σε AI αναγνωρίζει τη Σελήνη ως το κύριο αντικείμενο και τραβάει πολλές λήψεις για σύνθεση πολλαπλών καρέ, μετά από τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τις λεπτομέρειες της ποιότητας της εικόνας και των χρωμάτων. Δεν εφαρμόζει καμία επικάλυψη εικόνας στη φωτογραφία.”

Η Samsung σημειώνει επίσης στη δήλωσή της ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν το Scene Optimizer εάν δεν θέλουν αυτές τις “βελτιώσεις λεπτομερειών” για τη Σελήνη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ