Η Amazon αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 35 δισ. δολαρίων έως το 2040, με στόχο την επέκταση των κέντρων δεδομένων της στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η Amazon Web Services (AWS) δήλωσε ότι η νέα επένδυση θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιάνγκκιν, ανέφερε ότι η AWS θα δημιουργήσει πολλαπλά κάμπους κέντρων δεδομένων σε όλη την πολιτεία.

Το 2021, η AWS ανακοίνωσε ότι από το 2011 έως το 2020 είχε επενδύσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στη βόρεια Βιρτζίνια απασχολώντας συνολικά 3.500 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης σε όλη την πολιτεία.

Η AWS θα είναι επιλέξιμη για να λάβει κρατική επιχορήγηση έως και 140 εκατομμυρίων δολαρίων «για βελτιώσεις τοποθεσίας και υποδομής, ανάπτυξη εργατικού δυναμικού και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με έργα».

Η Amazon το 2018, μετά από έναν διαγωνισμό που ανακοίνωσε η βόρεια Βιρτζίνια, στέγασε τη δεύτερη έδρα της γνωστή ως “HQ2” και τελικά έφτασε να απασχολεί περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους. Από τον Απρίλιο, η Amazon είπε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στον ιστότοπο ήταν περίπου 5.000.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ