iPhone 15 Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα burn in

0
22

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple εμφάνισαν κάποια προβλήματα φέτος αμέσως μετά την κυκλοφορία τους.

Σε κάποιες μονάδες το πλαίσιο από τιτάνιο δεν είχε χρώμα, ενώ σε κάποιες άλλες το χρώμα δεν είχε εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Ορισμένες συσκευές της σειράς iPhone 15 Pro είχαν μια οθόνη που δεν ήταν σωστά ευθυγραμμισμένη με τις άκρες του και τώρα ένα tweet από τον tipster @tarunvats33 μεταφέρει μια σοβαρή και ανησυχητική φήμη για το iPhone 15 Pro Max.

Σύμφωνα με τον “λάτρη της τεχνολογίας”, «το iPhone 15 Pro Max της Apple φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με το burn-in της οθόνης, κάτι που έρχεται να προστεθεί σε μια αυξανόμενη λίστα προβλημάτων για την εταιρεία φέτος».

iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα burn in

Το burn-in συμβαίνει όταν μια εικόνα παραμένει στην οθόνη για πολύ ώρα και ανεξάρτητα από το τι κάνετε στη συσκευή. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορεί να παρατηρηθεί σε OLED οθόνες. Ουσιαστικά δείχνει μια προηγούμενη κατάσταση της οθόνης πιο αχνά. Ακόμα κι αν το iPhone 15 Pro Max είναι απενεργοποιημένο, η εικόνα θα υπάρχει εκεί.

iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα burn in

Οι κάτοχοι των συσκευών που αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα προχώρησαν σε σχετικές αναρτήσεις στο Reddit, το Χ, forum ιστοσελίδων τεχνολογίας, σελίδες βοήθειας της Apple κ.α. Μια εικόνα που ξεχώρισε έδειχνε ένα πληκτρολόγιο QWERTY και καθαρά το γράμμα σε κάθε πλήκτρο. Ο χρήστης έγραψε σχετικά: “Έχω το ίδιο πρόβλημα. Η Apple θα το αντικαταστήσει. Φαίνεται σχετικά ασυνήθιστο, έχω δει περίπου 5 αναφορές συνολικά. Αλλά σίγουρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα με το 15 Pro Max που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές”.

iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα burn in

Το burn-in ξεκινά συχνά ως διατήρηση εικόνας, δηλαδή εμφανίζεται μια εικόνα φάντασμα που δείχνει μια προηγούμενη οθόνη και θα εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου. Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο στο iPhone σας, απενεργοποιήστε τη συσκευή προτού η κατάσταση γίνει μόνιμη. Ορισμένες εφαρμογές που είναι στατικές για μεγάλο χρονικό διάστημα ή με στοιχεία οθόνης που δεν αλλάζουν, όπως οι Χάρτες Google, είναι βασικές υποψήφιες για να συμβάλουν στο burn-in της οθόνης.

Πηγή