Mastodon: Το Medium ζητά συνδρομή 5 δολάρια για εγγραφή στον διακομιστή

0
6

Η δημοφιλής πλατφόρμα εκδόσεων Medium “αγκαλιάζει” πλέον πλήρως το Mastodon, ανοίγοντας το νέο του παράδειγμα me.dm σε μέλη της κοινότητας που πληρώνουν.

Για να εγγραφείτε στον διακομιστή Mastodon απαιτείται συνδρομή στο Medium για 5 $ το μήνα (ή 50 $ το χρόνο) που επιτρέπει προνόμια στον ιστότοπο, όπως περιήγηση χωρίς διαφημίσεις και ανάγνωση εκτός σύνδεσης. Τα στιγμιότυπα Mastodon είναι γενικά δωρεάν για συμμετοχή.

Η Medium είναι μία από τις πρώτες αξιόλογες εταιρείες τεχνολογίας που χρησιμοποίησε τη Mastodon ως premium εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που είναι ενδιαφέρον δεδομένου των ιστορικών συνδέσεων της εκδοτικής εταιρείας με το Twitter. Οι συνιδρυτές της Medium, Ev Williams και Biz Stone ίδρυσαν επίσης το Twitter το 2007. Ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης επιτυχίας της Mastodon γεννήθηκε από τη συνεχιζόμενη αναταραχή με το Twitter μετά την απόκτηση της πλατφόρμας από τον Elon Musk.

Υπάρχουν μερικά προνόμια διαθέσιμα για όσους συμμετέχουν στην παρουσία Me.dm Mastodon του Medium — και αυτό επεκτείνεται στην ίδια τη διαδικασία σύνδεσης. Μετά από μια πρόσφατη μείωση εσόδων στο Twitter μετά την ανάμειξη του Musk στην πλατφόρμα, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι η συμμετοχή στην παρόμοια πλατφόρμα σύντομων μηνυμάτων της Mastodon είναι άσκοπα πολύπλοκη και μπερδεμένη. Το Medium, αναγνωρίζοντας τον αποτρεπτικό παράγοντα, έχει βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση ενσωματώνοντας την παρουσία του Mastodon με λογαριασμούς μελών Medium, διευκολύνοντας τα μέλη να εγγραφούν στο me.dm και να συμπληρώσουν αυτόματα τις πληροφορίες προφίλ στο Mastodon με πληροφορίες από λογαριασμούς Medium.

Τα υπάρχοντα ονόματα χρήστη Medium έχουν επίσης δεσμευτεί στο me.dm μέχρι τις 20 Μαρτίου για να αποτραπεί η εγγραφή άλλων χρηστών με την ίδια λαβή. Μετά τη λήξη αυτής της κράτησης, τα μέλη του Medium θα επιτρέπεται να καταχωρούν οποιοδήποτε διαθέσιμο όνομα χρήστη me.dm. Τα πρόσθετα προνόμια περιλαμβάνουν πρόσβαση σε επιλεγμένες προτάσεις λογαριασμών που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες και τη σταθερότητα της παρουσίας me.dm που λειτουργεί με επαγγελματικό τρόπο. Το TechCrunch αναφέρει ότι η Medium έχει τη δική της ομάδα Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας που χειρίζεται άμεσα την εποπτεία και εκτελεί την παρουσία στη δική της υποδομή.

Πηγή