Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να περάσει από έλεγχο την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο η συμφωνία να παραβιάζει τους νόμους κατά του μονοπωλίου.

Οι ευρωπαϊκές αρχές προσανατολίζονται στο να αποστείλουν επιστολή με προειδοποίηση στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό τις επόμενες εβδομάδες, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την απόκτηση της κατασκευάστριας του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Η θέση της Microsoft είναι ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξαλείψει όποιες ανησυχίες υπάρχουν. «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερο κόσμο και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει αυτόν τον στόχο», δηλώνει η εταιρεία.

Από τον Ιανουάριο του 2021 όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία στην προσπάθεια της Microsoft να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστριών της Tencent και Sony, οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκφράσει τον έντονο σκεπτικισμό τους. Στις ΗΠΑ μάλιστα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο ούτως ώστε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Επί του παρόντος το «πράσινο φως» έχει εξασφαλίσει η συμφωνία δίχως όρους, στις Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Σερβία.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία δηλώνει διατεθειμένη να προβεί σε διορθωτικά μέτρα στην προσπάθειά της τόσο να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στις αρχές, όσο και για να μην τραβήξει εις μάκρον η διαδικασία εξέτασης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ