«Nίκη βάλε ένα γκολ…» με τρίποντο! (φωτογραφίες)

Οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου έπαιξαν για καλό σκοπό στο κλειστό της Νέας Ιωνίας

Το να βλέπει κανείς ομάδες μπάσκετ αποτελούμενες από αθλητές καλαθοσφαίρισης αλλά και… ποδοσφαίρου να παίζουν μεταξύ τους και μάλιστα σε οργανωμένο παιχνίδι, σίγουρα είναι κάτι ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα τα δύο σύνολα προέχονται από το ίδιο σωματείο (εν προκειμένω από τη Νίκη Βόλου) το ενδιαφέρον αυξάνεται, και όταν το παιχνίδι έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τότε κορυφώνεται!

Παίκτες των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου δημιούργησαν μεικτά σύνολα και αγωνίστηκαν μεταξύ τους το απόγευμα της Τετάρτης 11/05 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, μπροστά στο κοινό της Νίκης, η ανταπόκριση του οποίου ήταν συγκινητική, προκειμένου να στηρίξουν τον εορταστικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Μετά από μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά για μπάσκετ και ποδόσφαιρο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να συνυπάρξουν οι δύο ομάδες σε έναν μπασκετικό αγώνα, ώστε και οι φίλαθλοι να χαρούν κάτι διαφορετικό και να δώσουμε την ενότητα στον κόσμο, να τιμηθούν κάποιοι άνθρωποι από το πρόσφατο παρελθόν. Αυτά τα έσοδα θα δοθούν σε μία οικογένεια που πραγματικά νιώθουμε ότι έχει ανάγκη. Το κοινωνικό προφίλ της Νίκης είναι και εκτός γραμμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΕ της μπασκετικής Νίκης, Μπάμπης Τουτουντζόγλου.

Φυσικά το σκορ λίγη σημασία έχει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα οι παρευρισκόμενοι το χάρηκαν αρκετά, όπως και οι παίκτες, με τους ποδοσφαιρικούς να φαίνεται ότι το διασκέδασαν ακόμη περισσότερο! Φυσικά, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 77-77 και δεν είχε παράταση, ενώ οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

Μπλε (Μαύρος-Σταμέλος): Νίκολης, Βερτζάγιας, Κυριακίδης, Κουφογεώργος, Ζησόπουλος, Δελετζές, Μπουσκολίτης, Μπάγιτς, Γρομητσάρης.

Άσπροι (Βοσνιάδης-Κοσμάτος): Τσιμπούκας, Μπουρδάνος, Πάνος, Κουτίνας, Βασιλείου, Περιστερίδης, Βλαχομήτρος, Σπανόπουλος, Λόλας, Παναγιωτίδης.

Η ενότητα, η στήριξη και η μπασκετική εξήγηση του οφσάιντ!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο οι Ανδρέας Μαύρος και Γιώργος Κοσμάτος από πλευράς μπάσκετ, ήξεραν από ποδόσφαιρο, όσο και από μπάσκετ ήξερε και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Αλέκος Βοσνιάδης!

«Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω ότι είτε μπάσκετ είτε ποδόσφαιρο, η Νίκη είναι ένα και εύχομαι να το έχει και τα επόμενα χρόνια, με τέτοιες εκδηλώσεις» σχολίασε ο προπονητής της ποδοσφαιρικής Νίκης, ενώ ο Γιώργος Κοσμάτος σημείωσε ότι: «Ήταν μία θετικότατη πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με τη σύσφιξη σχέσεων του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ και είναι καλό τέτοιες ενέργειες να επαναλαμβάνονται».

Συγχρόνως, ο Ανδρέας Μαύρος αφού εξήγησε τι είναι το οφσάιντ(!) τόνισε κι αυτός ότι είναι μία σημαντική πρωτοβουλία για να συμπληρώσει ότι: «Πρεσβεύουμε τα ίδια ιδανικά και ιδεώδη και οτιδήποτε χρειάζεται ο συνάνθρωπός μας, εμείς θα είμαστε αρωγοί με όποια βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε».

Η απονομή πλακετών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας από την ΔΕ της μπασκετικής Νίκης με την «κυανόλευκη» ΠΑΕ, οι δύο πλευρές απένειμαν και τιμητικές πλακέτες σε εκπροσώπους και μέλη οικογενειών ατόμων που έχουν στιγματίσει την «κυανόλευκη» ιστορία.

Τιμητικές πλακέτες λοιπόν έλαβαν μέλη των οικογενειών των οπαδών της Νίκης Βόλου Βαγγέλη Κωστή και Βασίλη Μάγγου, με τους αείμνηστους φίλους των «κυανόλευκων» να κερδίζουν για μία ακόμη φορά το χειροκρότημα. Το ίδιο συνέβη και όταν απονεμήθηκε και η τιμητική πλακέτα για τον Χρήστο Παλάντζα στον αδερφό του Ιωσήφ.

Οι ΠΑΕ και η ΔΕ Μπάσκετ δεν ξέχασαν φυσικά τον Παναγιώτη Αθανασίου, τον αείμνηστο πρόεδρο του ΟΦ Νίκης, ενώ τιμητική πλακέτα έλαβαν για τον αείμνηστο πρόεδρο της Νίκης Κώστα Λάζο οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή