Το Samsung Galaxy S23 Ultra, το απόλυτο high-end Android smartphone της αγοράς αυτή τη στιγμή, ξεχωρίζει -μεταξύ άλλων- για τον αισθητήρα κάμερας 200 MP, τον ISOCELL HP2.

O αισθητήρας αυτός διαθέτει 200 ​​εκατομμύρια pixel 0,6 μικρομέτρων (μm) χρησιμοποιώντας οπτική μορφή 1/1,3 ιντσών.

Πρόκειται για ένα μέγεθος αισθητήρα που αναπτύσσεται σε κύριες κάμερες smartphone 108MP, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν κάμερα υψηλής ανάλυσης χωρίς ενοχλητικά μεγάλα camera bumps.

Ο αισθητήρας χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία pixel-binning που ονομάζεται Tetra2pixel. Αυτό επιτρέπει στον αισθητήρα να αλλάζει μεγέθη pixel ανάλογα με το πόσο φως υπάρχει στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας τραβάει εικόνες 50MP στα 1,2μm (binning 4:1 pixel) ή εικόνες 12,5MP στα 2,4μm (16:1 pixel binning).

Η νέα τεχνολογία Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) της Samsung βελτιώνει την αναπαραγωγή χρωμάτων και θα μειώσει την υπερέκθεση. Οι φωτογραφίες κάτω από έντονο φωτισμό δεν αλλοιώνονται, ενώ σε χαμηλό φωτισμό βελτιώνονται χάρη στη λειτουργία Super QPD του HP2 που χρησιμοποιεί και τα 200 εκατομμύρια pixel του αισθητήρα ως παράγοντες εστίασης. Το αποτέλεσμα είναι ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση ακόμα και σε περιβάλλον χωρίς πολύ φως.

Για να βελτιώσει τις φωτογραφίες HDR (High Dynamic Range), ο HP2 χρησιμοποιεί για πρώτη φορά DSG (Dual Signal Gain) σε λειτουργία 50MP. Η λειτουργία Smart-ISO Pro επιτρέπει στην κάμερα να τραβήξει εικόνες 12,5 MP και βίντεο 4K με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε HDR.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ