
Ο leaker Ice Universe μόλις απογοήτευσε όσους ήλπιζαν για αναβάθμιση του αισθητήρα στην κύρια κάμερα 200MP του Samsung Galaxy S26 Ultra.
Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια αρκετά σημαντική αναβάθμιση που έρχεται, σύμφωνα με τον ίδιο.
Το S26 Ultra θα χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα ISOCELL HP2 1/1.3” που χρησιμοποιεί η Samsung από την εποχή του S23 Ultra. Έτσι, δεν θα υπάρχει αισθητήρας Sony 1.1” 200MP.
Ωστόσο, ο Ice αναφέρει ότι η Samsung θα βελτιώσει τον φακό με ένα ευρύτερο διάφραγμα f/1.4. Αυτό θα επιτρέψει 47% περισσότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα, σε σύγκριση με τον φακό f/1.7 του S25 Ultra.
Θυμίζουμε πως τα Galaxy S10e, S10 και S10+ ήταν τα τελευταία που διέθεταν διπλό διάφραγμα και μπορούσαν να εναλλάσσονται μεταξύ f/1.5 και f/2.4.
To The Cat ανέφερε ότι η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστήσει αυτήν τη λειτουργία. Και τώρα ξέρουμε γιατί η επαναφορά αυτής της λειτουργίας θα ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό σημαίνει διπλό διάφραγμα ή μεταβλητό διάφραγμα όπως έχουμε δει από άλλες μάρκες.
Το Samsung Galaxy S26 Ultra αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον Snapdragon 8 Elite 2 και το One UI 8.5, μεγαλύτερη οθόνη και πιθανώς μεγαλύτερη μπαταρία, με ταχύτερη φόρτιση κατά την εκκίνηση, καθώς και μια σειρά από αναβαθμίσεις στην κάμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας μονάδας τηλεφακού.