Ο οίκος Dior επιστρέφει κι επίσημα στην Ακρόπολη, 70 χρόνια μετά, για την φωτογράφηση της Cruise Collection 2022
Ο οίκος Dior επιστρέφει κι επίσημα στην Ακρόπολη, 70 χρόνια μετά, για την φωτογράφηση της Cruise Collection 2022

Στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα θα βρίσκεται στο διεθνές προσκήνιο, μιας και ο γαλλικός οίκος μόδας Christian Dior, επέλεξε την πρωτεύουσα μας για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή σε ένα σίγουρα πολυαναμενόμενο show. Η επιλογή της Αθήνας στοχεύει στην ανάδειξη και την προβολή τόσο των μνημείων όσο και των Ελληνικών καλλιτεχνών.

Έχουν ήδη περάσει 70 χρόνια απο το 1951 όταν ο Οίκος είχε επιλέξει ξανά την Αθήνα για να φωτογραφήσει την τότε συλλογή του. Η Maria Grazia Chiuri, Art Director του οίκου για τη γυναικεία ένδυση, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το όνειρό μας στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά αυτής της πόλης που σφύζει απο ομορφιά με την συμμετοχή μιας ευρείας γκάμας καλλιτεχνών, ζωγράφους ως και χορευτές. Θα είναι μεγάλη μου χαρά και προνίμια να εντάξω τα προγονικά στοιχεία που τόσο πολύ με ενθουσιάζουν στην παρουσίαση της συλλογής μας».

dior

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από μια πολύωρη συζήτηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του οίκου Christian Dior να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη αλλά απαγόρευσε στον οίκο μόδας την κινηματογράφηση των μοντέλων στον Ιερό Βράχο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για τη φωτογράφηση με το σκεπτικό ότι μέσω των εικόνων που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος που έχει γίνει στο μνημείο τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του ’50. Το συμβούλιο ενέκρινε επιπλέον τη χρήση των μνημείων της της Αρχαίας Αγοράς, του Ηρωδείου, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα, θέτοντας αυστηρούς όρους για τη χωροθέτηση των φωτογραφήσεων και των βιντεοσκοπήσεων όπου ζητήθηκαν. Την Πέμπτη 27 Μαίου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022».

dior

Στις 14 και 15 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η φωτογράφιση στο μνημείο της Ακρόπολης ενώ τρείς λήψεις θα γίνουν σε αντίστοιχες θέσεις με την προ 70 ετών φωτογράφιση και τέσσερις σε νέες θέσεις γύρω απο τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια. Το υλικό απο τη φωτογράφιση, αναμένεται να παρουσιαστεί στην επίδειξη μόδας που θα γίνει στις 17 Ιουνίου. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και μια φωτογράφιση των μοντέλων μέσω Drones στην Αρχαία αγορά στις 20 Ιουνίου.

dior

Τα event όμως θα συνεχιστούν ως και τις 22 Ιουνίου όπου αναμένεται η φωτογράφιση στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η οποία θα συνοδέυεται με χορευτές και μουσική, ενώ όπως και στις περισσότερες απο τις τοποθεσίες οι φωτογραφίσεις θα συνοδεύονται απο κινηματογράφηση. (Αρχαία Νεμέα, ναός του Δία, Καλλιμάρμαρο)

Η συγκεκριμένη συλλογή ενδυμάτων του οίκου Dior θα φέρουν ετικέτα «Made in Greece» ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει επικοινωνίες και συνεργασίες με μεγάλους Έλληνες τεχνίτες που στοχεύει στη σύνδεση του brand με την πολύχρονη παράδοση της ελληνικής χειροτεχνίας.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ