Τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ
Τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

Cover Photo: Edward Berthelot/Getty Images

Αν έχεις ξεμπερδέψει με το δυσκολότερο κομμάτι που είναι να καταλήξεις στο σχέδιο τατουάζ που θέλεις να χτυπίσεις, το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τον κατάλληλο για εσένα καλλιτέχνη και ένα υψηλής ποιότητας studio. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και καλό είναι να μην βασιστείς μόνο σε από στόμα σε στόμα συστάσεις. Προκειμένου να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο έυκολα για εσένα και να σε βοηθήσουμε να μην πέσεις σε παγίδες, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 5 πράγματα που πρέπει να οπωσδήποτε να ξέρεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Μια επίσκεψη σε ένα studio τατουάζ θα πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία που θα ξεκινά από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του. Η φιλική ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν κάποιος σε αγνοεί ή είναι αγενής μαζί σου είναι ένα ξεκάθαρο red flag και μάλλον δεν ήρθες στο σωστό μέρος. Μια επίσκεψη που ξεκινά με εχθρική ενέργεια μπορεί να χαλάσει την εμπειρία του να κάνεις τατουάζ, ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά που σίγουρα χρειάζεσαι μία φιλόξενη ατμόσφαιρα για να αισθανθείς άνετα. Έαν νιώσεις άβολα μέσα στο studio ή γύρω από τους υπαλλήλους, το κατάστημα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

τατουάζ

Η καθαριότητα είναι άκρως σημαντική

Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη επιχείρηση, η καθαριότητα ενός tattoo studio είναι μια αντανάκλαση της ποιότητάς του. Σίγουρα δεν θέλεις να μπεις σε ένα μαγαζί που είναι βρώμικο. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν σκουπίδια γύρω, ειδικά γύρω από τα μηχανήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση κατά τη διαδικασία του τατουάζ. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για τη χάραξη των τατουάζ στο δέρμα θα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως μετά τη χρήση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των πελατών. Δεδομένου ότι τα τατουάζ συχνά αιμορραγούν μετά την ολοκλήρωσή τους, η ύπαρξη καθαρού καταστήματος και απολυμαντικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη για την υγεία των πελατών.

Δες την δουλειά του καλλιτέχνη πριν τον εμπιστευτείς

Πάντα να κοιτάς πρώτα το portfolio ενός καλλιτέχνη για να βεβαιωθείς ότι η δουλειά του είναι υψηλής ποιότητας και ταιριάζει με το στυλ του τατουάζ που θέλεις να κάνεις. Πάρε μια ιδέα για το τι του αρέσει να χτυπά και τσέκαρε ότι είναι αυτό που κι εσύ θέλεις. Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,καλό είναι να μην ζητήσεις από κάποιον που κάνει γραμμικά ταουάζ να σου χτυπήσει ένα old school ή το αντίστροφο.

τατουάζ

Να είσαι επιφυλακτική με τους καλλιτέχνες που δεν παρέχουν οδηγίες μετέπειτα φροντίδας

Οι καλλιτέχνες τατουάζ θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχεις τόσο πριν όσο και αφού κάνεις το τατουάζ σου. Η λάθος ή η καθόλου φροντίδα ενός νέου τατουάζ μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Εάν αισθάνεσαι μπερδεμένη σχετικά με το πώς πρέπει να φροντίσεις το νέο σου tattoo πριν καν το χτυπήσεις, είναι πιθανώς καλύτερο να πας κάπου αλλού για να το κάνεις.

Απέφυγε τους καλλιτέχνες που σε πιέζουν

Στο τέλος της ημέρας, το τατουάζ σου πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που είσαι και όχι αυτό που ένας καλλιτέχνης πιστεύει ότι πρέπει να είσαι. Εάν ένας καλλιτέχνης προσπαθήσει να σε πιέσει να κάνεις ή να αλλάξεις ένα σχέδιο, πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Θυμήσου ότι αυτό θα είναι επάνω σου για το υπόλοιπο της ζωής σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ