Το ταξίδι που έκανε η Maria Grazia Chiuri ανά την Ελλάδα με σκοπό να εμπνευστεί για την Dior Cruise 2022 Collection
Το ταξίδι που έκανε η Maria Grazia Chiuri ανά την Ελλάδα με σκοπό να εμπνευστεί για την Dior Cruise 2022 Collection

Η παρουσίαση της Dior Cruise 2022 Collection, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Καλιμάρμαρο αποτελεί το big thing της εβδομάδα, του μήνα, ενδεχομένως και της χρονιάς. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του γαλλικού οίκου, Maria Grazia Chiuri, θέλησε να χρησιμοποιήσει ως αποκλειστική πηγή έμπνευσής της τον ελληνικό πολιτισμό.

Για να καταφέρει να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάστηκε να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή μαζί του για αυτό και επέλεξε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι ανά την Ελλάδα προκειμένου να εξερευνήσει καλά κρυμμένους θησαυρούς της, να δει από κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της και να ανακαλύψει ήθη, έθιμα και παραδόσεις του λαού μας που θα έβαζαν φωτιά στην δημιουργικότητά της.

Κάπως έτσι ταξίδεψε από την Κρήτη στη Σαντορίνη και τους Δελφούς, συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία από την προϊστορία μέχρι το σήμερα. Επισκέφτηκε μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιώντας το «Ταξίδι των Θεών» όπως το ονόμασε, και κάπως έτσι αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της την Dior Cruise 2022 Collection, την οποία εμείς θα μπορέσουμε να απολαύσουε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.

Πρώτος σταθμός της Maria Grazia Chiuri ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο. Εκεί φυλάσσονται ευρήματα από το ανάκτορο της Κνωσσού που αντιπροσωπεύουν τη φύση σε γυναικεία μορφή, μέρος της θεοποίησης των γυναικών στον Μινωικό πολιτισμό.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Επόμενος σταθμός της Maria Grazia Chiuri ήταν το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου κεραμικά αγγεία με τη μορφή εγκύων, χρησιμοποιούνταν από τον πληθυσμό που λάτρευε τις γυναικείες θεότητες.

Το ταξίδι της Maria Grazia Chiuri ωστόσο δεν τελείωσε εκεί. Λίγο αργότερα η εμβληματική designer βρέθηκε στους Δελφούς, εξερευνώντας την ιστορία με τις μυστηριώδεις ιέρειες με τις μαγικές ικανότητες, που μπορούσαν να ασκήσουν σημαντική κοινωνική και πολιτική επιρροή, με τους πιο ισχυρούς βασιλείς να ζητούν τις συμβουλές τους.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ