Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG είναι σχεδιασμένη εξ’ ολοκλήρου από φυτικά υλικά
Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG είναι σχεδιασμένη εξ’ ολοκλήρου από φυτικά υλικά

Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή να έχει να αντιμετωπίσει την πανδημία που ακούει στο όνομα Covid9 και η οποία τους τελευταίους 12 μήνες έχει φέρει τρομερές συνέπειες σε κάθε πτυχή της ζωής, ωστόσο η βιομηχανία της μόδας αντιστέκεται. Δεν σταματά να αναπνέει. Αντίθετα μάλιστα πολλοί είναι οι designers, οι οίκοι αλλά και τα brands που μέσα σε τέτοιους καιρούς προχωρούν σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ριζικές αλλαγές. Η βιωσιμότητα είναι σίγουρα μια από αυτές τις αλλαγές. Το νότιο–Καλιφορνέζικο lifestyle brand UGG, αναγνωρίζει τη σημασία της προστασίας του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές, επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην καμπάνια FEEL GOOD που λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2020. Η εξέχουσας σημασίας καμπάνια, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της UGG και της προσφοράς της.

Για αυτόν τον σκοπό, έχει δημιουργηθεί μία ειδική ιστοσελίδα feelgoodfuture.ugg.com που προάγει τη βιωσιμότητα, διατυπώνοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη δέσμευση της εταιρείας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Στο περιεχόμενο παρουσιάζονται οι ιδέες, η καινοτομία και η επιστήμη πίσω από την στρατηγική αιεφορίας της μάρκας, με κοινό παρονομαστή την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

View this post on Instagram

A post shared by UGG® (@ugg)

Ως εξέλιξη λοιπόν αυτού του σημαντικού προγράμματος, η UGG παρουσιάζει με υπερηφάνια τη συλλογή Plant Power. Θέτοντας σοβαρά το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βασικού μοχλού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που απειλεί τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τον συνολικό τρόπο ζωής μας, η συλλογή παρουσιάζει ένα καινοτόμο στυλ υποδημάτων, προσεκτικά κατασκευασμένο από φυτικά υλικά.

«Στην UGG, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Andrea O’Donnell, Πρόεδρος της UGG® & Koolaburra από την UGG®, Deckers Brands. Η ομάδα σχεδιασμού, εμπνεύστηκε από τα εικονικά μας μοντέλα και δημιούργησε νέες σιλουέτες κατασκευασμένες από φυτικά υλικά, με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας είναι η Plant Power συλλογή που αφηγείται μία ιστορία για τις δυνατότητες που υπάρχουν και αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα στο ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

ugg

Διατηρώντας την μοντέρνα εμφάνιση και την χαρακτηριστική, μαλακή & cozy αίσθηση της ολοένα και πιο δημοφιλής συλλογής Fluff της UGG, τα Fluff Sugar Sandals εντυπωσιάζουν με τον σχεδιασμό τους, τα έντονα χρώματά τους και τα υλικά κατασκευής τους που συλλέγονται υπεύθυνα & με περιβαλλοντική συναίσθηση. Προερχόμενη από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο, η εξωτερική σόλα SugarSole™, επιτρέπει τη μειωμένη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, αντικαθιστώντας τα υλικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο. Το ζαχαροκάλαμο, ως φυτό που εξαρτάται από το νερό της βροχής, απομακρύνει το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) από την ατμόσφαιρα και δεν απαιτεί άρδευση.

Η χαρακτηριστική μαλακή αίσθηση προέρχεται από το χνούδι του φυτικού TENCEL™ Lyocell, ενός υλικού που κατασκευάζεται από ξυλοπολτό που μετατρέπεται σε αναγεννημένες κυτταρινικές ίνες προερχόμενες από υπεύθυνα συλλεχθέντα δέντρα. Τα δέντρα καλλιεργούνται σε αειφόρες, πιστοποιημένες φάρμες από το Forest Stewardship Council (FSC) και το Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC), δύο κορυφαίους οργανισμούς που προωθούν τη βιώσιμη διαχείριση των δασών.

View this post on Instagram

A post shared by UGG® (@ugg)

Τα πλέον χρησιμοποιούμενα υλικά κατασκευής των υποδημάτων της UGG, είναι το επαναχρησιμοποιούμενο μαλλί προβάτου το οποίο υφαίνεται και μετατρέπεται στην κατοχυρωμένη τεχνολογία UGGpure™. Η νέα αυτή τεχνολογία της UGG, αποτελεί ένα πιο υπεύθυνο υλικό καθώς μειώνει τη χρήση παρθένου μαλλιού χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια και εκπέμποντας λιγότερο CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) σε σύγκριση με το παρθένο μαλλί αγοράς. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας UGGpure™ με το φυτικό TENCEL™ Lyocell υλικό, δημιουργεί μία ενίσχυση από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που χρησιμοποιείται στα υποδήματα. Η UGG σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση του TENCEL™ Lyocell υλικού, καθώς ενισχύει τη δέσμευσή για αυξημένη χρήση πιο βιώσιμων υλικών όποτε είναι δυνατόν.

Παράλληλα μέσω της μείωσης και της προσαρμογής της συσκευασίας της, η UGG έχει σώσει έως τώρα 1.716.603 δέντρα. Ως επέκταση των προσπαθειών της για τη μείωση της περίσσειας συσκευασίας, τα υποδήματα της Plant Power συλλογής, θα αποστέλλονται στην υπάρχουσα συσκευασία τους εξαλείφοντας την επιπρόσθετη των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι πληροφορίες κατασκευής, εκτυπώνονται απευθείας στο χαρτί της συσκευασίας που διαθέτει πιστοποίηση FSC και όχι σε ένθετο χαρτί, μειώνοντας δραστικά την συνολική ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείται.

Για την UGG, η Plant Power συλλογή είναι μόνο η αρχή! Εργάζεται συνεχώς για να βελτιώσει τα προϊόντα της τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον πλανήτη, αναζητώντας και χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τη χρήση σε ανακυκλωμένα, ανανεώσιμα υλικά (φυτικά ή βιολογικά) και πιστοποιημένες ίνες κατά 35% έως το 2027.

View this post on Instagram

A post shared by UGG® (@ugg)

Από το 2016, η UGG ως μέλος της Deckers Brands προσχώρησε στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UNGC), τη μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία βιωσιμότητας στον κόσμο με πάνω από 9.500 συμμετέχουσες εταιρείες. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της UNGC, η UGG έθεσε στόχους σχετικά με τα απόβλητα, το νερό, τα υλικά, τα χημικά, το κλίμα, την καθαρή ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Info

Τη νέα συλλογή Plant Power της UGG, θα την βρείτε διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα.
Τηλέφωνο κεντρικής διάθεσης: 211 10 88 400


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ