Tο Google Translate μπορεί πλέον να είναι η προεπιλεγμένη υπηρεσία μετάφρασης στο iPhone

0
0

Η Apple ενσωμάτωσε το Google Translate στο iOS, λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν άλλους φωνητικούς βοηθούς αντί του Siri.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα η εφαρμογή Google Translate για iPhone και iPad έλαβε μια ενημέρωση που επιτρέπει στους χρήστες να την ορίσουν ως προεπιλεγμένο μεταφραστή στις συσκευές iOS τους.

Όταν κυκλοφόρησε το iOS 18.4 τον Απρίλιο, εισήχθησαν για πρώτη φορά οι λειτουργίες ανάθεσης εναλλακτικών εφαρμογών για διαφορετικές υπηρεσίες, όπως πλοήγηση, περιήγηση και email. Τώρα, προστίθεται και η μετάφραση σε αυτά, δίνοντας στους χρήστες περισσότερες επιλογές και ελευθερία να επιλέγουν τις προεπιλεγμένες υπηρεσίες τους στα iPhone και τα iPad τους.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι χρήστες iOS έπρεπε να χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη εφαρμογή Translate χωρίς την επιλογή εναλλαγής για βασικές ενδείξεις μετάφρασης, όπως αιτήματα Siri, αναδυόμενα παράθυρα κειμένου κ.λπ. Οι χρήστες εξακολουθούσαν να μπορούν να χρησιμοποιούν το Google Translate, αλλά ως ξεχωριστή εφαρμογή, όχι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα. Με αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες iPhone και iPad μπορούν πλέον να ορίσουν το Google Translate ως προεπιλεγμένη υπηρεσία μετάφρασης.

Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες εφαρμογές > Μετάφραση και επιλέξτε Μετάφραση Google.

Ο βασικός μοχλός για αυτές τις αλλαγές είναι οι κανονισμοί και οι υποχρεωτικές απαιτήσεις, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το υλικό και το λογισμικό που πωλείται εντός των συνόρων της Ευρώπης.

Ο Νόμος περί Ψηφιακών Αγορών της ΕΕ , για παράδειγμα, ορίζει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες περισσότερες επιλογές και έλεγχο στις συσκευές τους, καθώς και την ελευθερία να επιλέγουν τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για βασικές εργασίες όπως η περιήγηση, η ανταλλαγή μηνυμάτων, η πλοήγηση και η μετάφραση. Οι φερόμενες προετοιμασίες για να δοθεί στους χρήστες iOS η δυνατότητα να εγκαταλείψουν το Siri για άλλους έξυπνους βοηθούς αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Apple να προλάβει τυχόν κανονιστικές κυρώσεις από την ΕΕ. Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή που έπρεπε να κάνει η Apple για να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανονισμούς ήταν η μετάβαση από τη θύρα Lightning στη θύρα USB-C το 2024.

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αυτή την πίεση από την ΕΕ σε εταιρείες όπως η Apple, η Google και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ως αρνητική, αλλά η ιδέα πίσω από όλες αυτές είναι η προστασία του καταναλωτή και η παροχή περισσότερων επιλογών.

Πηγή