Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Η κατάθεση του Shou Zi Chew στο Κογκρέσο θα επισφραγίσει επίσης μια εβδομάδα ενεργειών της κινεζικής εταιρείας με στόχο να πείσει πολίτες και αξιωματούχους στις ΗΠΑ ότι η εφαρμογή δημιουργεί οικονομική αξία και υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου.

Η TikTok έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες διασφάλισης του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών, σε ένα σχέδιο υπό την ονομασία «Project Texas» που απασχολεί σήμερα σχεδόν 1.500 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, ενώ έχει συνάψει σύμβαση με την Oracle για την αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών της TikTok στις ΗΠΑ.

Στην ακρόαση της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων θα προεδρεύσει η Cathy McMorris Rodgers, μια Ρεπουμπλικανή που λέει ότι δεν έχει πειστεί από τις δεσμεύσεις ασφαλείας της TikTok. «Είναι σαφές ότι η TikTok θα πει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι δεν θα απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ