Πριν από λίγες εβδομάδες η ByteDance, παραδέχτηκε ότι κατασκοπεύει δημοσιογράφους προκαλώντας μια “χιονοστιβάδα” περιορισμών και ενεργειών κατά της πλατφόρμας του TikTok.

Oι αρχές των ΗΠΑ άρχισαν να απαγορεύουν το TikTok σε κρατικές συσκευές και δίκτυα και τώρα τα σχολεία των ΗΠΑ ακολουθούν το παράδειγμά τους. Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν εκδώσει περιορισμό στα δίκτυα Wi-Fi, απαγορεύοντας ουσιαστικά το TikTok για όλους τους φοιτητές που δεν έχουν προγράμματα δεδομένων στα τηλέφωνά τους.

Ο λόγος για τις απαγορεύσεις οφείλεται στις ανησυχίες ότι η μητρική εταιρεία του TikTok μπορεί να συλλέξει δεδομένα από τις συσκευές των χρηστών και να τα δώσει στην κινεζική κυβέρνηση. Η TikTok είπε ότι αυτές οι ανησυχίες βασίζονται ως επί το πλείστον σε ψευδείς πληροφορίες και ότι είναι ανοιχτοί να μιλήσουν με κρατικούς αξιωματούχους σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου και ασφάλειας.

Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων έχει προκαλέσει κάτι σαν οργή σε πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ, καθώς οι φοιτητές πιστεύουν ότι τέτοιοι περιορισμοί τους κλέβουν την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως ειδήσεις και ενημερώσεις. Η κατάσταση με το TikTok είναι αρκετά θερμή, με μια πανεθνική απαγόρευση να κρέμεται στον αέρα στις ΗΠΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ