Κ. Αγοραστός: Αέναη τουριστική βιομηχανία στη Μαγνησία

0
18

Το γεγονός ότι η δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος που θα διασφαλίζει μια αέναη βιομηχανία, ώστε η Ελλάδα και η Θεσσαλία να παραμείνουν ανταγωνιστικός προορισμός είναι αναγκαιότητα, σε μια περιοχή όπου άνοιξε η αγορά της Τουρκίας, μπορεί να ανοίξει αυτή της Τυνησίας ή και άλλες που είναι φθηνότερες και με καλύτερη παροχή υπηρεσιών, τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Όπως είπε, ο καταδυτικός τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στην ανάγκη ύπαρξης ενός μοναδικού και ελκυστικού προϊόντος, καθώς πλέον δεν μπορεί να έχει απήχηση, το “λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου…”, όπως λέει και το τραγούδι και με τις συνθήκες του τουρισμού το 1950.

“Πρέπει να δημιουργήσουμε μία αέναη βιομηχανία που να στηρίζεται στην ελκυστικότητα και τη μοναδικότητα. Εμείς ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλία με τον καταδυτικό τουρισμό, τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα. Είμαστε η μόνη Περιφέρεια που έχει το πρόγραμμα αυτό ως σημαία στην Ευρώπη, έχει τεθεί επικεφαλής του προγράμματος ύψους 3 εκ. € και το δουλεύει μαζί με τα υπουργεία Πολιτισμού και άλλους φορείς από την Ιταλία, Κροατία, Ισπανία, Κύπρο κ.α.”, δήλωσε ο κ. Αγοραστός.
Όπως είπε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε για την ποιότητα στη δουλειάς που έκανε. Κάνουμε μία ποιοτική αντίσταση στον μαζικό τουρισμό. Αυτή πρέπει να διαχυθεί όμως παντού και να ενισχυθεί και από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που διαθέτει πολλά ναυάγια και καλό βυθό της θάλασσας, όπου μπορούν να αναπτυχθούν υποβρύχια μουσεία και καταδυτικά πάρκα.
«Ο τουρισμός αυτός είναι υψηλού κόστους, υπάρχουν όμως εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν να κάνουν καταδύσεις», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα ναυάγια στην Περιστέρα, όπου ένα πλοίο που αποδεικνύει ότι και οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν μεγάλα πλοία όπως και οι Ρωμαίοι, το ναυάγιο στον Άγιο Πέτρο στη Σκόπελο, το ναυάγιο στον Πάνορμο, τα τέσσερα ναυάγια στην Αλόννησο που αποχαρακτηρίζονται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι τα ναυάγια στην Ευρώπη και παγκόσμια πουθενά δεν δημιουργούν πρόβλημα στους ψαράδες «Εμείς θέλουμε να αυξήσουν το εισόδημά τους. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα στενά και να περιχαρακωθούμε στο παρελθόν. Αυτό είναι το όπλο της αέναης τουριστικής ανάπτυξης. Διαφορετικά θα υπάρχει στασιμότητα. Εμείς έχουμε ένα βραβευμένο marketing plan και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να το διευρύνει», δήλωσε.