Οργή και αγανάκτηση για το μπλακ άουτ σε Σκιάθο και Σκόπελο

0
18
άουτ

Μεγάλη αναστάτωση στην αιχμή της τουριστικής σεζόν στη Σκιάθο – Επιβεβλημένη η αναβάθμιση της γραμμής ηλεκτροδότησης λένε οι τοπικοί φορείς Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες της Σκιάθου το μπλακ άουτ, που σημειώθηκε προχθές Παρασκευή στις 10 το βράδυ, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, με περισσότερους από 45.000 τουρίστες στο νησί. Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε την ώρα που όλα τα καταστήματα και τα καταλύματα του νησιού ήταν γεμάτα, η νυχτερινή ζωή μόλις ξεκινούσε, με τους επαγγελματίες να χαρακτηρίζουν δυσφήμηση για τη Σκιάθο το συγκεκριμένο πρόβλημα, που την ταλανίζει πολλά χρόνια.

Η εκτεταμένη βλάβη, που βύθισε μεγάλο τμήμα του νησιού στο σκοτάδι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σημειώθηκε όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας υπόγεια γραμμή μέσης τάσης από την περιοχή της Αγίας Ελένης προς την πόλη της Σκιάθου. Περιοχές όπως ο Ασέληνος, ο Τρούλος, η Αγία Παρασκευή, το Μανδράκι και μεγάλο τμήμα της χώρας της Σκιάθου έμειναν από ρεύμα… Οπως ήταν φυσικό η αναστάτωση που προκλήθηκε στο νησί ήταν μεγάλη. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσε επιτόπου για να εντοπίσει και να επιλύσει το πρόβλημα, ωστόσο η ηλεκτροδότηση του νησιού έγινε σταδιακά μέσω διασυνδέσεων από τις 12 μέχρι τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Εξάλλου συνεργεία εξειδικευμένα στον εντοπισμό υπόγειων βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ μετέβησαν χθες το πρωί στο νησί από Βόλο και Λαμία, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12:00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού. Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά «συγγνώμη» για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και επισημαίνει πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους».

Οργή επαγγελματιών

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τα Ρίχτερ της οργής των επαγγελματιών, οι οποίοι ενώ περίμεναν τον Αύγουστο για να δουλέψουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα. Τριτοκοσμικές χαρακτήρισε τις συνθήκες που βιώνουν τα νησιά ο Κώστας Γιαννίτσης, αντιδήμαρχος Σκιάθου, ο οποίος διατηρεί κατάστημα εστίασης στη Σκιάθο. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «είναι επισφαλής η κατάσταση. Ζούμε πάντα με την αβεβαιότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηλεκτροδότηση στο νησί αποκαταστάθηκε σταδιακά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη 1.30 τα ξημερώματα χθες, όταν «φωτίστηκε» ξανά όλο το νησί. Οι απώλειες, ωστόσο, για τους επαγγελματίες είναι μεγάλες όταν σημειώνονται τέτοια συμβάντα. «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν γίνεται να μένουμε χωρίς ρεύμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί. Είναι σοβαρό το πρόβλημα και πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι και να το επιλύσουν. Δεν είναι δυνατό το 2019 να μένει η Σκιάθος χωρίς ρεύμα» είπε.

Άμεση διαχείριση

Την καθοριστική συνδρομή των επαγγελματιών για τη διαχείριση της κατάστασης υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αρης Δερβένης, «ψυχή» του ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο οποίος ανέφερε ότι το ξενοδοχείο είναι εφοδιασμένο με δύο γεννήτριες για την εξυπηρέτηση των πελατών, σημειώνοντας παράλληλα ότι αρκετές επιχειρήσεις της Σκιάθου φρόντισαν εγκαίρως να διαθέτουν γεννήτριες, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες επιπτώσεις που προκαλούν οι διακοπές ρεύματος.

Παράπονα από τη Σκόπελο

Το πρόβλημα πάντως με τις συχνές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι κοινό για τα τρία νησιά, με τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι προχθές το βράδυ σημειώθηκαν επίσης διακοπές ρεύματος σε τμήμα της χώρας της Σκοπέλου και της Γλώσσας, που διήρκεσαν είκοσι περίπου λεπτά. Ο ίδιος συμφώνησε πως πρέπει να ενισχυθεί το δίκτυο, για να μην προκαλείται αναστάτωση στο νησί, ειδικά στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Τέλος, την έντονη δυσφορία της εξέφρασε ταυτόχρονα η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, η οποία ανέφερε πως κάθε φορά που σημειώνεται διακοπή λόγω βλάβης προκαλείται δυσαρέσκεια στους επισκέπτες, για αυτό και όπως παρατήρησε τα τρία νησιά θα πρέπει να συνεργαστούν, προκειμένου να αναζητηθεί από κοινού και να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ ταχυδρόμος