«Αντωνίου» : Παραγωγή ελαιόλαδου σε σύγχρονο ελαιοτριβείο.. ( Video )

0
62
ελαιοτριβείο Αντωνίου

Ένας αιώνας ιστορίας ξεκινά…

Eleotribio Antoniou (2)

Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου.  Εδώ και 130 χρόνια το ελαιοτριβείο μας παράγει το εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο των οικογενειών του νησιού της Σκοπέλου.

Η διαδρομή ξεκινά από το 1890 με τον προπάππου Γεώργιο Ι. Αντωνίου να αρχίζει το δημιουργικό ταξίδι της οικογενειακής επιχείρησης. Τότε, η αρχή έγινε με το παραδοσιακό λιοτρίβι και τη σύνθλιψη της ελιάς με  τις μυλόπετρες και την βοήθεια των ζώων.

Συνεχίζοντας στη δεύτερη γενιά με τον παππού Ιωάννη Γ. Αντωνίου, η παραδοσιακή παραγωγή ελαιολάδου, περνά στον πιο σύγχρονο τρόπο, εφαρμόζοντας τις υδραυλικές πρέσες και μετέπειτα τα φυγοκεντρικά μηχανήματα.

Ακολουθώντας την παράδοση, σήμερα η οικογένεια Αντωνίου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Γλώσσα Σκοπέλου παράγει, επιλέγει και τυποποιεί για εσάς το άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τις πλούσιες θρεπτικές ουσίες, το τέλειο άρωμα και τη φρουτώδη γεύση του φρέσκου και υγιούς καρπού ελιάς.

Φτάνοντας στο σήμερα

ελαιοτριβείο Αντωνίου Σκόπελος

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

• Ελαιώνες έκτασης 60.000m2
• Σύγχρονο ελαιοτριβείο δυναμικότητας 2,5tn ελαιοκάρπου την ώρα
• Κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις και αποθήκευση του ελαιολάδου σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα και σε ιδανικές για την συντήρησή του θερμοκρασίες.
• Δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου ανοξείδωτου χάλυβα χωρητικότητας 25 τόνων
• Ημιαυτόματη γραμμή εμφιάλωσης ελαιολάδου
• Ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης υλικών συσκευασίας
• Χώρο αποθήκευσης ετοίμων προϊόντων
• Γραφεία – αποδυτήρια – WC
• Χώρο παρουσίασης προϊόντων και έκθεσης παραδοσιακών και παλαιών μηχανημάτων

Οι χώροι επεξεργασίας, αποθήκευσης και τυποποίησης του ελαιολάδου, πληρούν πιστοποιημένα τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών προφύλαξης και συντήρησης του ελαιολάδου ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

VIDEO……….

Διεύθυνση: Γλώσσα Σκοπέλου

Τ.Κ: 37003, Σκόπελος

Τηλ: 2424033517

Fax: 2424033517

Mail: liotriviantoniou@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ