ΠΡΟΣ:

α) Υπουργό Υγείας κ.Βασ.Κικίλια
β) Υφυπουργό Πολιτικής Προστα-σίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ.Νίκο Χαρδαλιά

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Οι πολίτες του νησιού μας εφαρμόζουμε πιστά από τη πρώτη στιγμή όλες τις οδηγίες που καθημερινά ανακοινώνονται από τα υπεύθυνα στελέχη της Κυβέρνησης συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αποτελεσματικότερη πρόληψη όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού-covid-19.

Παρ΄ όλα αυτά και ενώ το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, εκτός  από τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που έχει δεν έχει επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ούτε τη δυνατότητα ακτινογραφίας, έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες  μεγάλη μετακίνηση  πολιτών από περιοχές στις οποίες έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κορονοϊού καθώς και αφίξεις πολιτών άλλων κρατών που διαθέτουν κατοικίες στο νησί μας.

Για το λόγο αυτό, Κύριοι Υπουργοί,  σας ενημερώνουμε ότι αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη μετακίνηση όπως παραπάνω έχουμε περιγράψει η κατάσταση μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε:

α)να προβλεφθεί απαραιτήτως υγειονομικός έλεγχος των επιβατών που αναχωρούν από το λιμάνι του Βόλου προς το νησί μας ούτως ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα 

β)Να μας δοθεί οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούμε, για ενίσχυση των υγειονομικών δομών, στους ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά πολυιατρεία του νησιού.

Είμαστε στην διάθεσή σας  για κάθε δυνατή συνεργασία περιμένοντας οδηγίες σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ