Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία Από τώρα οι δράσεις για αύξηση τουριστών το επόμενο καλοκαίρι

Από τώρα οι δράσεις για αύξηση τουριστών το επόμενο καλοκαίρι

0
Από τώρα οι δράσεις για αύξηση τουριστών το επόμενο καλοκαίρι

Πλησιάζοντας στη λήξη της φετινής θερινής τουριστικής σεζόν ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα για την περιοχή μας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας όπως αποτυπώθηκε στην έλευση χιλιάδων Γερμανών, Γάλλων, Ιταλών, Ολλανδών, Βαλκάνιων, αλλά και Ρώσων Ισραηλινών και άλλων.
Ένα θετικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένη δράση της Περιφέρειας με τους Δήμους, την Ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς.
Εδώ και μήνες ξεκίνησαν οι προσπάθειες οι οποίες απέφεραν καρπούς μέσα στο καλοκαίρι αλλά και το Σεπτέμβριο.
Η παρουσία της Μαγνησίας στις διεθνείς και ελληνικές τουριστικές εκθέσεις, η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, η προβολή των αξιοθέατων μέσα από ξένα ΜΜΕ και τουριστικά πρακτορεία ήταν μερικά από τα βήματα που αξιοποιήθηκαν και απέφεραν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας.
Και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Ήδη η Περιφέρεια συντονίζει τις ενέργειές της για την συμμετοχή της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αναδεικνύοντας το φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχή μας.
Επίσης αποτελεί προτεραιότητα η ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των δύο αεροδρομίων, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου, αλλά και του λιμανιού μέσω της προσέλκυσης περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.
Παράλληλα ακόμη μεγαλύτερη έμφαση πρέπει να δοθεί και στον εναλλακτικό τουρισμό τον οποίο η Μαγνησία μπορεί να υποστηρίξει ποικιλοτρόπως.
Μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό κερδίζουμε νέες κατηγορίες επισκεπτών που μπορούν να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα και να τονώσουν την τοπική οικονομία, ενώ διευρύνεται και ο χρόνο τουριστικής προσέλευσης.
Αν το στοίχημα της αύξησης των επισκεπτών κερδίζεται, όπως έδειξε το φετινό καλοκαίρι, πλέον θα πρέπει να κερδίσουμε και το στοίχημα της οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που εξαρτιόνται από τον τουρισμό.
Έτσι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, θα πιάσουν τόπο οι κόποι των επαγγελματιών, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.
Η Περιφέρεια κάνει το χρέος της και θα είναι στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών και δράσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ