Βιώσιμος τουρισμός: Αλόννησος και Σκύρος στους 100 top πράσινους προορισμούς στον κόσμο

0
27
Alonissos Patitiri

Οι υποψήφιοι ήταν 155 και από 57 χώρες και έπρεπε να συμμορφώνονται με τα 15 βασικά κριτήρια του Προτύπου των Green Destinations

Στους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο εντάχθηκε φέτος η Σκύρος, η οποία μαζί με την Αλόννησο, εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Sustainable Destinations Top 100 της Green Destinations.

Tα αποτελέσματα των εφετινών πράσινων προορισμών θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια τελετής γκαλά που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, στο Μουσείο Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Cascais της Πορτογαλίας, όπου τη Σκύρο θα εκπροσωπήσουν ο δήμαρχος, κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο Συντονιστής Αειφορίας για τον Δήμο στο πλαίσιο του TOP 100, Δρ Ιωάννης Παππάς.

Είναι η τρίτη χρονιά που απονέμονται τα βραβεία των 100 πράσινων προορισμών, τα οποία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των προορισμών στην ανάληψη πρωτοβουλιών υπεύθυνου και βιώσιμου τουρισμού.
Οι υποψήφιοι ήταν 155 και από 57 χώρες και έπρεπε να συμμορφώνονται με τα 15 βασικά κριτήρια του Προτύπου των Green Destinations. Αξιολογήθηκαν από ειδικούς από την ομάδα των Green Destinations Top 100 και από τα μέλη της ειδικής επιτροπής πάνελ Top 100 που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 ειδικούς στο βιώσιμο τουρισμό.

Ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, δήλωσε: “Η βράβευση του Δήμου Σκύρου ως ένας από του 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας για το 2017 είναι μία αναγνώριση για όλες τις προσπάθειες χρόνων και πολλών ομάδων που συνετέλεσαν να γίνει ο προορισμός ΣΚΥΡΟΣ ένας μοναδικός στην περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο!

Η συνεργασία πολλών ανθρώπων, η στόχευση σε ένα όραμα ανάπτυξης με σεβασμό στο άνθρωπο και το περιβάλλον φέρνουν πάντα αποτελέσματα και θα συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να επισκεφτούν την Σκύρο για να δουν από κοντά έναν προορισμό που σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό.

Η Σκύρος θα συνεχίσει πιο εντατικά το έργο αυτό και γρήγορα θα παρουσιάσουμε νέα αποτελέσματα, που θα στηρίζουν την αυθεντική εμπειρία του επισκέπτη αλλά και την τοπική κοινωνία και κουλτούρα”.

Ο συντονιστής Αειφορίας για τον Δήμο στα πλαίσια του TOP 100, Δρ Ιωάννης Παππάς, τόνισε:

“Η παρουσία ενός Ελληνικού Προορισμού στους 100 κορυφαίους του κόσμου για τις πρακτικές και τις δράσεις αειφορίας είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη για την χώρα διεθνώς, ειδικά σε μία χρονιά που το μήνυμα από τους Παγκόσμιους Οργανισμούς είναι η ανάπτυξη του μοντέλου του Αειφόρου Τουρισμού.

Η Σκύρος είναι ένα σημαντικό παράδειγμα σχεδιασμού και εφαρμογής πρακτικών στην κατεύθυνση αυτή, που ενισχύουν με σωστό τρόπο την δυναμική του τουρισμού σε έναν μικρό σχετικά προορισμό, μέσα από την συνεργασία και το όραμα για έναν αειφόρο προορισμό, ακόμα και μέχρι την πιστοποίηση του.

Η ομάδα προετοιμασίας συνέβαλε στην οργάνωση και ανάδειξη, μέσα από τις αρχές των κριτηρίων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), των χαρακτηριστικών εκείνων που έδωσαν στην υποψηφιότητα την δυνατότητα να αποτελεί δείγμα καλών πρακτικών αειφόρου τουρισμού σε διεθνές επίπεδο!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή”.

Δείτε τους 100 προορισμούς που βραβεύθηκαν φέτος…

Alonissos Skuros

 

 

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ